„World War Z”, „Зов за завръщане” и „The 13 Women of Nanjing”

World War Z

Изключително сме щастливи да видим снимки от снимачната площадка на „World War Z”, тъй като както знаете, пътят до тук беше доста проблематичен и имаше сериозна опасност проектът да бъде спрян. Всичко това обаче, е в миналото и дори PG-13 рейтингът и отказът на Ед Харис да се присъедини към актьорския състав не са способни да ни развалят положителната настройка.

„World War Z”

„World War Z”

Брад Пит - „World War Z”

Не е нещо мега впечатляващо, но висящите и разхвърляни наоколо трупчета определено ни радват. Разбира се, Брад Пит няма как да бъде пренебрегнат, но честно казано, за него не ни дреме особено, нищо, че по принцип го харесваме.

Сюжетът на филма, който е създаден по романа “World War Z: An Oral History Оf Тhe Zombie War” на Макс Брукс (син на големия Мел Брукс), проследява личните преживявания на хора, които са превъзмогнали ужасяваща световна война, причинена от зомби-пандемия. Романът е написан като устна история в традицията на Стъдс Теркел и е вдъхновен пряко от филмите на Джордж А. Ромеро.

Тук няма какво повече да добавим, затова ще завършим с думите на Макс Брукс, който споделя какви са очакванията му за филма. „Искам този филм да е епичен. Ако не се превърне във “Властелинът на пръстените” на зомби-филмите, по-добре изобщо да не го правят!” Според нас с имена като Марк Форстър („Не може да бъде!”, „Спектър на утехата”, „Балът на чудовището”, „Ловецът на хвърчила”) и Брад Пит не е като да нямаме шансове за нещо качествено.

Зов за завръщане”/„Total Recall”

Но да минем по същество. Руският сайт Kinogallery показа няколко снимки от снимачната площадка на ненужния римейк на Зов за завръщане, на които виждаме как Колин Фарел и по-важното Джесика Бийл се размотават, привидно безцелно. Трудно ни е да преценим дали са в облеклата на героите си от филма или са в свои собствени дрехи, но Джесика има някакъв грим по себе се, така че поне за нея бихме заложили на първото.

Колин Фарел - „Зов за завръщане” („Total Recall”) Джесика Бийл - „Зов за завръщане” („Total Recall”)

Колин Фарел - „Зов за завръщане” („Total Recall”) Джесика Бийл - „Зов за завръщане” („Total Recall”)

Истинско противоречие е, че обръщаме такова внимание и пускаме толкова новини за филм, за който смятаме, че е по-добре да не съществува. На всичкото отгоре, напоследък си позволяваме да се надяваме, че от цялата работа може да излезе нещо. За всичко са виновни Джесика Бийл и Кейт Бекинсейл, заради които се продадохме по най-курварски начин. Не, че Брайън Кренстън като Кохейгън и Бил Най като Куото не са ни достатъчни дразнители, просто… абе, разбирате ни.

„The 13 Women of Nanjing”

Вече сме виждали снимки от „13 Women of Nanjing” (известен още като „13 Flowers of Nanjing”, „Heroes of Nanking” и „Nanjing Heroes”), но дето се вика, няма лошо да видим още една, особено пък ако на нея са Крисчън Бейл и Джан Имоу рамо до рамо.

Бейл изпълнява ролята на американски свещеник, който спасява много хора от сигурна смърт по време на едно от най-кървавите събития в историята на Китай, познато като „Нанкинско клане”, в което японски войници убиват стотици хиляди китайски войници и цивилни и изнасилват между 20 000 и 80 000 жени след превземането на тогавашната столица Надзин (или Нанкин).

Крисчън Бейл и Джан Имоу - „The 13 Women of Nanjing”

Бюджетът на филма – екранизация на романа „The 13 Women of Nanjing” на Ян Гелинг за група укриващи се в църква бегълци, които рискуват живота си за децата в католическото училище – е 600 милиона юани (около 90 млн. долара), което го прави един от най-големите в историята на китайското кинопроизводство, поставяйки го редом с този на „Червената скала” на Джон Ву.

Китайската премиера на филма е на 11 декември 2011

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Хм. Дълго странях от всичко свързано с ребута на Зов за Завръщане и сега случайно влизам тук, гледам и БАМ – Колин Фарел е Арнолд Шварценегер? Да плача ли, да се смея ли? Или май просто да пордължавам да си го ингорирам този филм до гроб. 🙂

  2. Сългасявам се веднага. А и е такова статистче-труп да съм, като на втората снимка, започва да ми става мечта. 🙂

  3. Мда,сигурно World war Z,ще стане летен хит.Още като чуеш заглавието ти става интересно.

  4. И аз искам “World War Z” да е добър!

    @Кaka фор Куку

    Аз бих го игнорирал ("Зов за завръщане"), но не мога да пропусна циците на Джесика Бийл! 🙂