„Xerxes”

Преди да кажем каквото и да е, искаме само да споделим, че напоследък доста се дразним на Vulture, които според нас държат първото място за най-ненадежден източник на информация – общо взето едва 10-тина процента от новините им се оказват истина. В този ред на мисли, смятаме, че името Vulture адски им отива и единственото, което би било по-добре, е Hyena.

Причината за горното излияние е просто да имате едно на ум като четете разпространената от тях новина, че от Warner Bros са предложили на Гай Ричи да се заеме с режисурата на „Xerxes”.

Не казваме, че е невъзможно – даже напротив – просто причините зад това решение на „Warner”, които ни се предлагат не ни изглеждат съвсем коректни.

Всички знаем, че Зак Снайдър е свързван с продължението на суперуспешния „300” от мига, в който филмът излезе по кината и наистина е изненадващо, че от студиото са решили да потърсят друг режисьор, но честно казано не вярваме, че това е така, защото „Sucker Punch” бил получил ниски оценки на някакъв си тестов скрийнинг. Просто за да ви илюстрираме, как това не би трябвало да има каквото и да е значение, още повече за „Warner”, ще припомним един доста добре известен факт – „Добри момчета” на Мартин Скорсезе е получил най-лошите предварителни отзиви за филм в цялата история на студиото. В твърдението, че смяната се налага, защото последните два филма на Снайдър „Пазителите” и „Легенда за пазителите” не донесоха много пари, има малко повече резон, но ние отново се съмняваме, че това е основната причина.

Ако въобще във всичко това има истина, ние сме по-склонни да смятаме, че от „Warner” искат да започват „Xerxes” в най-скоро време, а Снайдър ще е повече от зает със „Супермен” и планираните му продължения. Все пак да си режисьор на филм от такъв калибър изисква яко бачкане.

Относно Гай Ричи, предвид успеха му с „Шерлок Холмс” не е чудно, че името му се свързва (а и тепърва ще се свързва) с всякакви проекти, но ако предположим, че „Xerxes” няма да бъде нещо абсолютно различно като форма и стилистика от „300” – а нищо от това, което знаем до момента не ни кара да мислим така – едва ли името на Ричи ще остане свързано с проекта още дълго време.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. По правилно е да не се избързва с негативните прогнози.Нека все пак се види и готовия продукт и тогава да се коментира. Може наистина да се получи нещо хубаво-защо не.