Xerxes

За продължение на „300” се заговори в мига, в който филмът излезе по кината и Зак Снайдър многократно заяви, че ако Франк Милър напише втора част на прочутия си комикс, той с удоволствие ще се заеме с проекта.

Е, преди година Милър се зае със задачата и сега явно е назряло времето той да сподели малко подробности за историята, за която знаехме единствено, че ще бъде озаглавена „Xerxes” и следователно би трябвало да разказва малко повече за персийския цар.

Xerxes

Ето какво казва той пред Collider:

Времето на действие е 10 години преди „300”, а самата история започва с битката при Маратон, която беше убийствена за рисуване, въпреки че си беше доста работа. Главният герой е Темистокъл, който става военачалник на Гърция и изгражда техния флот. Историята е много различна от „300” и се завърта около стремежа на Ксеркс към божественост. Съществуването на боговете е даденост и идеята е той да е поел по пътя към божествеността си към края на историята.” Относно Темистокъл Милър добавя: „С Темистокъл имам герой, който е почти пълна противоположност на Леонид. Той е лъжец, подлец и гениален герой. Бил е наричан “Змията” и винаги е успявал да направи това, което ще му донесе най-голям успех.”

По принцип включването на Темистокъл ни изглежда добра идея, предвид че той е смятан за един от най-добрите военни стратези в историята, а за Маратонската битка можем да кажем само, че с триста (извинете, но не се сдържахме) бихме я гледали на кино, особено ако стилът на „300” бъде запазен.

Но коментарите на Милър не свършват дотук, пред Hero Complex той споделя как историята на „Xerxes” е доста по-сложна от тази на „300”:

Xerxes

„Историята ще е със същата тежест като „300”, но покрива много по-голям период от време – 10 години, а не три дни. Това е много по-сложна история. Много по-голяма. Спартанците в „300” бяха приковани към страницата, докато светът им се смаляваше. А в тази история има огромни теми. Атинският морски флот например е огромно, артистично начинание, а той е нищожен в сравнение с персийския, който също е показан в историята. Също така историята има елементи на шпионаж и епична история с богове и войни.”

И последно, битката при нос Артемизион ще бъде кулминацията на комикса и ще свърши в същия ден като събитията в „300” .

300

“Има последици, които са като продължение на „300”, защото „300” завърши с това как всички са покосени от стрели. Виждаме какво се случва след това и какво означава всичко това за Ксеркс. Ксеркс страда от мегаломания и приема всичко като знак за неговата божественост. Познавам такива хора.”

На нас ни остава само да се надяваме, че филмовата версия на „Xerxes” няма да бъде последвана от съдбата на „Sin City 2”, който аха-аха и да стане.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Нищо не споменавате за "кастинга" – и аз ще почна да мрънкам като юнака, който искаше "за Фльор" 😉 Ще го има ли Родриго или тц? Споменават ли дали ще му запазят "божествения" императорски пиърсинг, или ще дупчат друг 😀

  2. И на нас ни звучи супер, ама е още толкова рано, че… 🙁 🙂

    @Къди

    Какъв кастинг бе? То не се знае дали въобще ще има филм, ти кастинг. 🙂

    И откога ти разправям да го разкараш тоя Санторо, а ти не, та не! 🙂 🙂