Ще се завърне ли Земекис към игралното кино?

Deadline съобщават, че от Paramount имат желание (и водят начални преговори) да привлекат Робърт Земекис за режисьор на игрален проект озаглавен “Flight” – чиито сценарист е Джон Гатинс (“Real Steel”) – разказващ за пилот, който се превръща в герой, след като успява да предотврати самолетна катастрофа. Уловката е, че при последвалото разследване става ясно, че той е пилотирал самолета под въздействието на алкохол и наркотици. Общо взето истинската история на капитан Челси „Съли“ Съленбъргър, но както се казва на английски “with a twist”.

След финансовия провал на “Майло на Марс” и прекратяването на CGI римейка на БиталсовияYellow Submarine”, изведнъж „motion capture” анимациите – полето, в което Земекис работеше последните десетина, единадесет години – се оказаха неперспективно място за изява и изглежда логично той да потърси завръщане към игралното кино за първи път от „Корабокрушенецът” (2000) насам.

Единственият ни проблем с тази новина е, че вече сме пускали подобна (отново разпространена от Deadline), в която се казваше, че Земекис ще се заеме с „голям филм” за пътуване във времето, озаглавен „Timeless. Да не говорим, че освен това името на Земекис се свързва с още десетки проекти, някои продуцентски, някои режисьорски, сред които „Dark Life” – за който ви съобщихме преди една година  – и разбира се, дългоочакваното продължение на „Кой натопи заека Роджър?”. Тоест, искаме да кажем, че ще почакаме още малко преди да се зарадваме истински, че един от любимите ни режисьори се завръща към “истинското” кино.

Накрая още една малка подробност – THR разкриват, че името на Дензъл Уошингтън временно е свързано ролята на пилота. Това би могло да означава, че “Flight” има някакъв шанс да се случи, с или без Земекис.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *