Леонардо ДиКаприо на крачка от злодейска роля

В началото на месеца бе разпространен слух, че Леонардо ДиКаприо може да участва в най-новия проект на Куентин Тарантино, озаглавен “Django Unchained”. Слухът бе разпространен от бившия редактор на „Creative Screenwriting” Джеф Голдсмит, (който беше един от първите хора, които съобщиха за предполагаемото участие на Уил Смит в проекта), което му придаваше известна тежест, но все пак си бе само слух.

Сега обаче, от Deadline и  Variety съобщават, че ДиКаприо се интересува от ролята и официално води преговори за присъединяване. Ако всичко се развие в положителна посока, а ние сме почти сигурни, че това ще стане (защото Тарантино отдавна има желание да работи с него – ДиКаприо трябвало да изпълни ролята на Ханс Ланда в „Гадни копилета”, която в крайна сметка се изигра от Кристоф Валц), той ще изпълни ролята на злодея във филма Калвин Кенди – безмилостен робовладелец и собственик на смесен (расово) клуб “Candyland”, в който жените робини се експлоатират като сексуални обекти, а мъжете участват в смъртоносни схватки. Кенди притежава жената на главния герой Джанго, който заедно с ловеца на глави Шулц (Кристоф Валц) ще се опита да я освободи.

От “Playlist”, които са чели сценария, споделят, че Кенди е типичен тарантиновски злодей, едновременно ексцентричен (настоява да го наричат монсеньор, въпреки че не говори френски) и комплексен. Както казахме и миналия път, Льонката е може би най-добрият актьор от своето поколение и със сигурност има какво да покаже във филма. Освен това ни радва адски много и затова стискаме палци нещата да се получат.

Що се касае до другите роли и особено тази на Джанго, нещата все още са малко неясни. Първоначалната информация бе, че Тарантино е писал ролята с името на Уил Смит на ум, но засега неговото участие не е получило потвърждение. Много хора спекулират, че ролята (и темата на филма) е прекалено противоречива за актьор от неговия ранг и той ще откаже. Едно участие на ДиКаприо обаче, може да промени  нещата.

Част от останалите актьори, които се спрягат като възможни за ролята, са Идрис Елба, който започваме да харесваме все повече и повече, Джейми Фокс, който пък напоследък ни дразни доста и, внимание, Крис Тъкър, който не забравяйте има прекрасно участие в „Джаки Браун” и ще бъде много интересно да видим какво може да предложи.

Имената, които знаем с почти 100%-ва сигурност са Кристоф Валц, който както споменахме по-горе е в ролята на Шулц – ловец на глави, който обучава Джанго в професията и ще му помага в мисията по освобождаването на съпругата му – и Самюъл Л. Джаксън (знаете той е човек на Тарантино), който би трябвало да изпълни ролята на Стивън – дясната ръка на Калвин Кенди (Леонардо ДиКаприо), който отговаря за робите.

Филмът трябва да излезе по кината през 2012.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments