Тарантино

От доста време чуваме това-онова за новия филм на Тарантино. Първо легендарният актьор Франко Неро заяви, че ще участва в спагети уестърн подготвян от Кю Ти, който ще бъде поклон пред филмите на Сержо Леоне и дори подхвърли едно-две имена от кастинга като Кийт Карадайн и Трийт Уилямс. След това музата на Тарантино, самата Ума Търман, потвърди съществуването на подобен проект и го нарече „southern” – под-жанрът измислен от самия режисьор, върху който той работи вече няколко години. Заглавието, което се подхвърляше за проекта бе „The Angel, The Bad And The Wise”, но сега научаваме, че то всъщност е „Django Unchained.

За първи път чухме за него, когато преди два дни в twitter се появи снимка на началната страница на сценарий подписан с името Куентин Тарантино, където споменатото заглавие бе изписано на ръка – нещо, което Тарантино обича да прави. Но понеже не е като да не са се появявали и по-добре изпипани измами в нета, зачакахме да се появи или потвърждение или опровержение.

Django UnchainedТо дойде от Thompson On Hollywood (чрез WME), който не само потвърдиха, че „Django Unchainedще е името на новия филм на Тарантино, но в него ще участва и Кристоф Валц (друг слух, който се въртеше из нета от доста време). Също така, чрез Tarantino Archives, те съобщиха, че заглавието е омаж към класиката на Сержо Корбучи с Франко Неро „Django”, както и към „Sukiyaki Western Django” на Такеши Мике, че дори и „40 Lashes Less One” на Елмър Леонард.

Но добрите новини за любителите на Тарнатино не свършват до тук, защото от Shadow and Act представят и първото официално описание на филма, направено от човек, запознат с историята. Ето какво казва той:

„Джанго е освободен роб, който става ловец на глави под ръководството немски специалист в професията (Кристоф Валц). След като помага на Валц да открие няколко злодея, от своя страна Валц му помага да открие жена си, която е държана в робство от зъл собственик на плантация. И това не е дори половината от историята. Този филм разглежда темата за расизма по начин, който рядко съм виждал в холивудски филми. Въпреки че филмът е 100% чисто забавление, е гениално как разглежда темата за притежанието на роби в Юга. Сетете се за начина, по който той представи нацистите в „Гадни копилета” и ще имате идея как ще представи собствениците на роби и техните надзиратели в този филм.”

Тази информация е потвърдена от „WME”, които споделят, че филмът е „уестърн, чийто главен герой се съюзява с Валц, за да спаси съпругата си от зъл собственик на плантация”.

Също така, това е потвърждение на думите на самия Тарантино, с които ви запознахме преди време, че филмът му ще засяга темата за робството.

„Искам да направя нещо, което не е правено досега. Искам да направя филм за ужасяващото минало на Америка – за робството – но да е като спагети уестърн, не тежка драма. Искам да е жанров филм, но да показва всичко онова, за което Америка никога не разказва, защото се срамува. А останалите страни не го показват, защото смятат, че нямат това право. Но аз мога да го направя, аз съм верният човек.”

Какво да кажем повече? Bring it on!

Вижте трейлъра на филма с Франко Неро!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

 1. Така и не разбрах какво е специалното на Django, а и на Il grande silenzio. Може би самото поставяне на филмите на Леоне в кюпа на "спагети уестърните" повишава очакванията доста.

 2. На тоя идиот още ли не са му забранили да прави филми? Или още се намират фенчета дето да очарова с "неветояни" диалози, сценарии и прочие. Интересно…признавам го единствено за момента в Криминале, до които успява да приспи всички зрители. Диалогът м/у Траволта и Tърман.

  Само Kill Bill става.

  По-добре Уве Болт.

 3. Django и Il grande silenzio са супер (даже смятам скоро да си ги припомня). Сигурно си подходил с очакване за Леоне и затова си се разочаровал.

  Очаква Django Unchained да е як, защото е на Тарантино. Други причини не ми трябват.

  Малко се съмнявам се, че ще оставят това име, въпреки че традицията повелява Джанго да присъства в заглавието, дори и във филма да няма герой с това име.

 4. @Makedonski…

  Това за Уве Бол не го мислиш сериозно! 🙁 🙂

  @Sick Spazmoid

  Що да не го оставят? Не е много комерсиално ли? Или според теб е малко ограничаващо – трябва да си гледал един два филма за да разбереш за какво иде реч?

 5. Просто звучи неподходящо, още повече ако Джанго не участва във филма. Сигурно е работно заглавие.

 6. Филмите на Тарантино рядко си сменят заглавията. Каквото каже той в началото винаги това излиза. Но не е изключено де.

  А и според мен Джанго ще участва във филма. 🙂