„Locke & Key”

Ами, това е! Отиде си още един проект, на който държахме адски много. Става въпрос за предстоящия сериал, екранизация по „Locke & Key” на Джо Хил, с продуценти Стивън Спилбърг, Алекс Курцман и Роберто Орси.

Когато за първи път ви съобщихме за проекта, изказахме притеснението си, че най-вероятният дом на сериала е „Fox”, а те имат лошия навик да спират сериалите си по средата, но за съжаление въобще не ни хрумна, че те биха могли дори да не одобрят цял сезон и да си останем само с пилота, който е режисиран от Марк Романек.

Не можем да повярваме, че също като при „At the Mountains of Madness”, където Лъвкрафт, Камерън и Дел Торо не бяха достатъчна гаранция за “Universal” и тук  имена като Спилбърг, Орси, Курцман, Хил, Фрийдман, Романек и дори тези на Миранда Ото и Ник Стал, не са били достатъчни да осигурят на сериала място в програмата на „Fox”. Защото така както разбираме нещата, сериалът не е бил избран не заради някакви лоши качества, а защото сай-фай слотът вече е бил зает от „Alcatraz” на Джей Джей Ейбрамс. Смехотворно!

Разбира се, сега сериалът ще си потърси нов дом или ще стане по-кратичък минисериал, но от Playlist, които разпространиха новината, казват да не разчитаме много.

Единствената ни утеха е, че поне с „Alcatraz” ни остава един сериал със сай-фай елементи. Сериалът представлява ансамблова криминална драма с фантастични елементи, в която група затворници от Алкатрас от 1960 година се озовават в наши дни. Сред актьорите са Сам Нийл, Робърт Форстър, Парминдер Награ и Джордж Гарсия. Според информацията, от „Fox” са поръчали пълен брой епизоди – означава, че няма да го спрат още на 12-тия!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *