Последният път, когато имената на Стивън Спилбърг и човек от фамилията Кинг бяха свързани с телевизионен проект, ставаше дума за екранизирането на фенъзи романа  „Талисманът”, който както знаете е дело на Стивън Кинг и Питър Строб. За съжаление обаче, „точно тук и сега” – както казваше един от главните герои в историята – нещата се разпърдяха и всичко се размина.

Сега (според Vulture) отново става въпрос за екранизация, но този път на комикс озаглавен „Locke & Key”, който е дело на автора Джо Хил и илюстратора Габриел Родригес. За тези от вас,  които се чудят къде е името на Кинг в цялата тази работа, ще кажем, че Джо Хил всъщност е синът на Стивън Кинг, Джоузеф Кинг, който е направил една доста прилична кариера, без да използва името на тати.

Комиксът разказва за страховито имение, пълно със загадъчни врати, които пренасят три деца в различни светове, давайки им свръх сили. Но не се тревожете, в нито един от тези светове нашите герои няма да се сблъскат с благороден, възкръсващ лъв. Това, с което те ще се сблъскат е изпълнено с омраза създание, чиято цел е да бъде отворена най-зловещата врата от всички.

От Vulture съобщава, че Спилбърг няма да е сам в мисията си по пренасянето на комикса на екрана, а ще се присъедини към Алекс Курцман и Роберто Орси (с които работи заедно по двете серии на „Трансформърс”), които не са чужди на телевизията („Fringe”), както и към доста талантливия Джош Фрийдман, имащ завиден опит както на малкия, така и на големия екран („Терминатор: Хрониките на Сара Конър”, „Войната на световете”, „Черната далия”).

Засега не е ясно коя телевизия ще има късмета да купи „Locke & Key”, но и четиримата участници имат добри отношения с „Fox”… Лошото е, че точно „Fox” най-много обичат да спират недовършени сериали по средата на сезона, защото видиш ли, колкото и да са добри, не били оправдали очакванията.

Накрая, просто едно вмятане по адрес на Хил, ако си мислите, че само защото не сте го чували, това струпване на таланти е случайно. Ако беше само „Locke & Key”, може би. Но едва ли е съвпадение, че още един филмов гений, Нийл Джордън се е заел с екранизирането на бестселъра му „Heart-Shaped Box”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *