„Old Man's War”

От Deadline съобщават, че „Paramount“ са купили правата на фантастичния роман на Джон Сказли „Войната на старците” (първият от поредица от четири, два, от които са издадени и у нас), в който 75-годишен мъж се записва в редиците на колониалните отбранителни сили. Автор на сценария ще бъде Дейвид Селф („Път към отмъщение”), а засега Волфганг Петерсен („Приказка без край”, „Зараза”, „Перфектната буря”, „Троя”) е спряган за режисьор.

Както знаете, щом става въпрос за фантастика ние винаги сме за, а пък и още от малки винаги сме харесвали Петерсен. Жалко, че с „Посейдон” не му се получи и заради него той не е снимал филм от 2006 насам. Силно се надяваме нещата да са сигурни и „Войната на старците” да не се окаже един от тези проекти, с които бе свързвано името му, като „Играта на Ендър”, които така и не успяха да се задвижат в първоначално замислената им форма.

На този етап няма какво повече да кажем по въпроса, ще следим развитието на проекта и ще ви съобщим веднага щом има нещо интересно.

Ако ви е любопитно, може да прочетете официалния синопсис на книгата:

На седемдесет и петия си рожден ден Джон Пери прави две неща. Първото е да посети гроба на жена си. Второто – да постъпи в армията. Добрата новина е, че човечеството вече е овладяло междузвездните полети. Лошата – че подходящите за живот планети са малко, а извънземните, готови да се бият за тях – много. Вселената, оказва се, е враждебно място.
Остава ни да се бием. Да защитаваме Земята (примамлива цел за нашите нови врагове, ако ги допуснем да се приближат) и да предявяваме претенции към незаетите планети. Далече от Земята войната се вихри вече от десетилетия – брутална, кървава и безжалостна. Всъщност Земята е затънтено място. По-голямата част от човешките ресурси е в ръцете на Колониалните отбранителни сили, които пазят земното население да не се пресити от информация. Малкото, което е известно на всички, е, че можеш да постъпиш в Колониалните сили, когато навършиш определена възраст. Не искат младежи, искат хора, които имат умения и опит, натрупани от десетки години живот. Ще ви отведат от Земята и никога няма да ви върнат. Ще служите на бойната линия. И ако оцелеете, ще получите своя земя… в някоя от новооткритите колонии.

Джон Пери приема сделката. Има смътна представа за това, което му предстои. Защото войната, в която ще се включи на светлинни години от Земята, е съвсем различна от очакванията му – както и от това, в което ще се превърне.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Когато става въпрос за фантастика гласувам с двете ръце,двата крака и онова между двата тях 😉 🙂