Изглежда, че след години застой, най-накрая е на път да потръгне филмът „Lobo”, посветен на един от най-зловещите и популярни антигерои на DC – ловецът на глави с афинитет към насилието и сарказма Лобо. TheWrap съобщават, че Джейсън Фюкс, който е отговорен за сценария на предстоящия „Wonder Woman” (23 юни 2017 г.), е бил избран да напише и този на „Lobo”. Очаква се Фюкс да започне работа по чисто нова версия на сценария, без да се влияе от тази на Дон Пейн („Тор”, „Тор: Светът на мрака”).

През 2009 г. Warner Bros. обявиха, че Гай Ричи ще режисира филм за Лобо, но проектът пропадна заради ангажиментите на режисьора към „Шерлок Холмс”. Дълги години ролята бе от интерес за Дуейн „Скалата” Джонсън, но той в крайна сметка се спря на супергероя Шазам, който също е част от вселената на DC.

За режисьор на „Lobo” понастоящем се счита Брад Пейтън, с когото Скалата направи финансово успешните „Сан Андреас” и „Пътуване до тайния остров 2”, но след напускането на Скалата, твърде вероятно е и Пейтън да се насочи към друг проект (защо не и „Шазам”). Съвсем наскоро се спекулираше, че главната роля в „Lobo” може да бъде поверена на Дани Трехо, но считаме подобни слухове за несъстоятелни.

Донякъде ни писна да го повтаряме, но очевидно финансовият успех на „Дедпул” проправя път на други обещаващи проекти. Имаме основания да смятаме, че филм за Лобо (който в комиксите убива самите Дядо Коледа и Великденския заек) би могъл да бъде жесток в ръцете на правилните хора, без да сме сигурни дали Джейсън Фюкс („Питър Пан”, „Ледена епоха: Континентален дрейф”) е сред тях. Вероятно DC осъзнават колко потенциал има в героя и съвсем скоро ще чуем повече за развитието на проекта.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *