Девет месеца нищо не се чу за адаптацията на „Warcraft”, начело с Дънкан Джоунс, но сега ви предлагаме да се запознаете с едни вдъхновявщи концептуално-арт-картинки, които дават (бегла) представа в каква среда ще се развива действието. Не сме сигурни дали до момента съществува истински задоволителна  киноадаптация по видеоигра (разбира се има едно две заглавия които ни радват), но някак си интуитивно вярваме на мистър Джоунс, че като посветен геймър ще даде всичко от себе си за каузата „Warcraft”.

По време на BlizzCon 2013 режисьорът споделя, доста мъгляво, впечатленията си от сценария – когато го прочел за първи път, решил, че „няма да проработи, защото е фокусиран прекалено силно върху хората. Филмът е и за двете страни, ще бъде оцветен в червено и синьо”. Странични източници (не режисьора) твърдят, че „Warcraft” ще разкаже историята на Андуин Лотар, който се изправя срещу Дуротан, герои на хора и орки от оригиналната стратегия”.

Джоунс все пак отронва късчета информация:

„Беше много трудно да се открие актьор, който да изглежда като Дуротан. По време на кастингите просто се опитвах да смачкам лицето на всеки следващ актьор.”

Носителят на Оскар Бил Уестенхофър („Животът на Пи, „Златният компас), който ще отговаря за окончателния вид на всички специални ефекти, си признава, че е играл още по време на тестовия период на „World of Warcraft” през 2004 и притежава ниво 90 Mage. Във връзка с бойните сцени той прави бегло сравнение с атмосферата на „Гладиатор” на Ридли Скот и по повод реквизита е сигурен, че са „направени най-големите мечове, които могат да бъдат размахани от човешко същество!” При това орките вероятно ще бъдат актьори с костюми и грим, без да се модифицира образът им с помощта на CGI-техники.

За момента премиерната дата за „Warcraft” се очертава 18 декември 2015. Надяваме се, че скоро ще научим кои са избраниците-актьори (носят се слухове за Колин Фарел, Пол Дейно, Антон Йелчин…), пък може и синопсис да отпуснат Blizzard Entertainment, кой знае?…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Силно се надявам да се получи,аз пък откога си мечтая за филм по StarCraft ама надали…