Alex Proyas

Няколко пъти сме споменавали, че сме фенове на Алекс Прояс, и затова се радваме на всяка новина за предстояща негова фантастика. Въпреки че той би трябвало да е зает с вече познатите ви „Dracula Year Zero” и „Paradise Lost”, името му се споменава и покрай екранизацията „AMP”, фантастичен трилър за близкото бъдеще – който всъщност все още не е написан. Романът е дело на Даниъл Х. Уилсън, който в момента работи по книгата, но според Deadline е сключил сделка със „Summit” за правата, защото бил много впечатлен от Алекс Прояс.

AMP” – не сме сигурни какво точно се крие зад акронима – разказва за свят, в който технология, създадена да подпомага инвалиди, всъщност ги превръща в супер-хора. Описват романа като „комбинация от фантастичен екшън и политическа алегория, напомняща за „Сектор 9”. Уилсън ще продължава да пише, предавайки готовите страници на сценарист, който ще работи по екранизирането. А когато сценарият е готов, Прояс ще реши дали да режисира или не. Стискаме палци, защото звучи доста интересно.

Май ще трябва да прочетем нещо от този Даниъл Х. Уилсън, но честно казано засега ни спира депресията, която ни наляга всеки път, когато осъзнаем какво е постигнал този доктор по роботика, при това преди 33-тия си рожден ден. Все пак режисьор на другата екранизация, която се подготвя отново по все още неиздаден роман на Уилсън, ще е Стивън Спилбърг

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Прояс е некадърник! Никога няма да му простя "Аз, ботът", н-и-к-о-г-а! Не, сериозно, вече 12 години го чaкаме да си върнe формата,то бива-ива, но след Knowing направо преля чашата. Лично мнение естествено.

  2. Тук няма да се съглася с теб! 🙂

    Аз съм един от малкото защитници на "Knowing" – според мен беше отличен. Имаше много добри неща в него. "Аз, робота" също не е много зле. Разбира се и това си е лично мнение. 🙂