Определено странен избор – Сам Уортингтън е максимално далеч от нашата представа за Дракула или дори за така наречения първообраз, Влад Цепеш. Виждаме го като морски пехотинец, за това Камерън беше абсолютно прав. Става дори за древен грък и полубог, въпреки че военната пострижка беше малко прекалена. Просто идеален е за киборг, който може, а може и да не унищожи единствената надежда на човечеството. Но Дракула? Не. Честно казано ни напомня на решението Доминик Пърсел да играе Дракула („Блейд: Троица”), а това беше пълен майтап.

Но всичко това няма значение, защото режисьор на „Dracula: Year Zero” е Алекс Прояс, а ние му имаме пълно доверие. Каквото и да говорят хората „Аз, роботът” е супер филмче, а „Knowing” ни кефи адски много. А за „Dark City” няма какво да си говорим.

Така че, щом Прояс казва, че Уортингтън ще е добър Дракула, кои сме ние да спорим? И това не е единствената новина – Encore допълват, че снимките на „Dracula: Year Zero” започват в началото на следващата година в Австралия. За съжаление Collider ги поправят, че всъщност ще започнат през юни, но поне няма съмнение, че ще видим Уортингтън в ролята на принц Влад.

Повече за проекта можете да научите тук, но имайте едно на ум: интервюто с продуцента Майк де Лука е от януари, така че няма много подробности. Освен това той е толкова развълнуван от проекта, че на моменти направо не се разбира какво иска да каже.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

14 Comments

  1. Тия не са нормални, Уортингтън е възможно най-лошият избор на актьор за Дракула. Съвсем се сбъркаха…

  2. Аз пък му нямам никакво доверие. Има идея във филмите му, но нещо малко реализацията куца. Актьорската игра в лентите му винаги е зле, проблем, който поне на мен ми правеше лошо впечатление дори при най-добрия му филм – Dark City. Този му избор само бетонира мнението ми.

  3. Благодарение на Пърсел видяхме един особено нелеп Дракула с чифтокопитен, бавноразвиващ се поглед на олигофрен; Уортингтън наистина е странен избор, но няма как да е по-зле от абсурда в третия "Блейд", пък и Прояс е пич.

  4. Третият Блейд е пълна помия! За Пърсел въобще не ми се говори.

    В последните си два филма Прояс има един два проблема, но не смятам, че актьорските изпълнениия са от тях. Даже Кейдж не беше плачевен, какво повече искаш :)))))))

    Факт е обаче, че този избор е старнен. От друга страна, някои хора казваха същото когато избраха Даниъл Крейг за Бонд, така че…

  5. Признай си, че не ти харесаха религиозните елементи! :))))))

    ВНИМАНИЕ СПОЙЛЪР!!!

    Забелязал ли си, че извънземните накрая имат ангелски крилца?

  6. О, това по-скоро беше хитро и е развенчаване и наебаване на религиозните небивалици, особено сцената с "Райската градина", из която тичаха на финала хлапетата… Сценарно обаче филмът беше съшит… макар че апокалипсисът накрая смазваше танкови лагери.

  7. @Явор Чомонев, на мен пък много не ми харесват сюжетите му, като изключим "Град на мрака". Тези дни пак гледах "Аз, робота" (защо всички дискове не ги продават по 1.19 лв?!) и в много отношения е много добре пипнат. Но по принцип имах други очаквания – то май винаги така се получава като си фен на книжния първоизточник. Сега чакам с нетърпение да видя Емерих какво ще направи от Фондацията…

    Колкото до Сам – не мога да преценя, защото веднага се сещам за Гари Олдман. Явно Прояс е решил, че ще се впише в сюжета му, който, надявам се, ще е по-различен прочит на историята. Във всеки случай ще ми е много любопитно да видя какво ще се пръкне.

  8. "Чакам с нетърпение да видя Емерих какво ще направи с Фондацията…"?!

    Други думи ми идват на ум!!!!

  9. Аз напоследък започнах да харесвам филмите на Емерих. Не всичко и не целите, но ми харесва размаха с който работи и въпреки че не стиго до някакви супер сериозни сюжетни дълбочини, явно за да са по-гледаеми, ми харесва това което се случва. И важното е, че технически са много изпипани. Затова и имам добри очаквания за Фондацията – за ефектите и атмосферата съм сигурен, че ще се получат, вече за сценария не мога да знам – от 2000 страници книги може много да се изсмуче – но в това е майсторлъка.

  10. "Фондацията" няма нужда от хора с размах, а от такива с интелект. Признавам, че един два от филмите на Емерих са ми "гилти плежър", но никак, ама никак не ми харесва идеята той да го прави този филм(и).

    А оригиналните три книжки са мънички, така че има начин да се направят като хората.

  11. Да, първите три са малки, а после следват 4 дебели. Точно, въпроса е от къде мислят да го подхванат, че нещо четох, че искали да сключат некакви събирателни образи – демек остава нещо от идеята, а другото е свободна интерпретация…