„Топ Гън 2”

Преди десетина дни плъзнаха слухове за продължение на класиката от 1986 „Топ Гън” и въпреки че Тони Скот, Джери Брукхаймър и Том Круз потвърдиха новината (актьорът бил готов да поеме мъничка роля, стига да не е „прекалено очевидна”), на нас не ни се стори кой знае колко интересна. Холивуд редовно се интересува от продължения на някогашни класики, но като цяло силно закъснелите продължения рядко си заслужават – понякога не е достатъчно да се завърне и целият екип на оригинала.

Тони Скот

Но когато Тони Скот обяви, че иска той да режисира „Топ Гън 2”, това вече е новина. Не, че всеки негов филм е абсолютна класика, но ние не ги пропускаме и понякога оставаме много, много доволни. Скот сподели пред HitFix: „Не искам да направя римейк. Не искам „reinvention”. Искам да направя нов филм.” Ето това искаме да чуем! Така ни е писнало от обяснения за „reinvention”, „reboot”, „reimagining” и други измислени „термини”. Кажи си го както си е!

Режисьорът допълва, че вдъхновението му дошло, след като се запознал с млад служител на военновъздушните сили, който управляват самолети дистанционно:

Няма да чакам сценарий. Ще си подготвя домашното. Отивам в Невада, мисля, че във Фалън, близо до Ню Мексико, където има един съвсем различен свят… Сега компютърните гийкове си играят в каравана в Невада и управляват безпилотни самолети в Средния изток. И след това купонясват цяла нощ.

За финал, ще се радваме да видим Скот да се завръне към филма, преобърнал представите за модерен блокбастър, стига разбира се, да не е нещо от рода на „Стелт”, защото… леле!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Всъщност сега се сещам… няма как да се завърне целият екип от „Топ гън“, щото дебелината на Вал Килмър няма как да се побере дори и в бомбардировач!

    😀