SVFX - Възходът на планетата на маймуните

След анимациите, документалните и чуждоезичните филми, поредната категория от тазгодишните награди „Оскар”, на която обръщаме внимание преди кандидатите да бъдат съкратени до строго определения допустим брой, е „Постижения в специалните ефекти”.

В официално прессъобщение (чрез filmche.net), Американската киноакадемия оповести, че 15-те филма, които ще се борят за номинации, са като следва:

Възходът на планетата на маймуните
Дървото на живота
Жива стомана
„Изобретението на Хюго”
Капитан Америка: Първият отмъстител
Карибски пирати: В непознати води
Каубои и извънземни
„Мисията невъзможна: Режим Фантом”
Супер 8
Sucker Punch: Измислен свят
Тор: Богът на гръмотевиците
Трансформърс 3
Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 2
Х-Мен: Първа вълна
„Шерлок Холмс: Игра на сенки”

Имахме идея тук да сложим коментари по адрес на 15-те филма и кои от тях според нас заслужават да намерят място сред финалните пет (ако се запази принципа от миналата година, а не както беше през последните години по три), но превеждайки заглавията и слагайки линкове, не можахме да не забележим, че у нас сме гледали почти всичко от списъка, а докато дойде времето на самите номинации ще сме изгледали съвсем всичко („Мисията невъзможна: Режим Фантом” вече сме го отметнали, просто още не сме му пуснали ревюто, а „Шерлок Холмс” и „Хюго” предстоят съвсем скоро), което идва да покаже какви филми идват по родните кина – с много малки изключения летни блокбастъри тъпкани с ефекти. Искате ли да се обзаложим колко линка ще имаме сложени в категорията „най-добър филм”, когато излязат номинациите? Няма да са много, гарантираме.

Пълните номинации за 84-те награди „Оскар” ще станат ясни на 24 януари, а самата церемония по награждаването ще се състои на 26 февруари в „Кодак Тиътър”. Водещ ще е любимият ни Били Кристъл.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *