Тъкмо се чудехме какво се случва с Ян де Бонт и от  THR (чрез Empire) съобщават, че той ще застане начело на поредната история, вдъхновена от написаната през VI в. китайска поема „Ballad of Mulan”, а ролята на Хуа Мулан – момичето, което се присъединява към изцяло мъжката армия – ще се изпълнява от Джан Дзъи.

Наистина последните филми на Ян де Бонт са абсолютна, неподправена трагедия, но каквито и бози да забърква, ние няма да повярваме, че „Скорост” и любимият ни „Туистър” („That’s no moon! It’s a space station!”) са били просто някаква случайност. А като оператор наистина е един от най-добрите! Може пък независимият „Mulan” да се окаже завръщането му към качественото кино. Въпреки че „независим” означава значително по-скромен бюджет от това, с което де Бонт е свикнал, все пак като режисьор той ще получи достъп до китайското студио „Hengdian”, което между другото, е най-голямото в света. И ще отвори врати за де Бонт, в момента, в който подбере останалите си актьори, които ще делят екрана с Джан Дзъи.

И като стана дума за нея, тя е една от най-големите ни любимки и дори Гонг Ли не успява да я измести от сърцата ни. Нито от сънищата ни…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments