Критична точка

Не ни се иска да си правим шеги в стил „Hot Fuzz” (пък и то кой ли не го прави), нито да коментираме очебийния факт, че този така наречен рибут не е абсолютно никаква изненада (плановете за продължение на Ян Де Бонт бяха изоставени след смъртта на Патрик Суейзи), имайки предвид какво се случва в Холивуд напоследък. Нямаме намерение и да коментираме името Джони Юта, нито пък да ви разказваме за какво става дума във филма и не разбираме защо повечето колеги го смятат за наложително. Това е „Критична точка” все пак!

Затова нека се съсредоточим върху новината, представена от Deadline, че Курт Вимер е продуцент и по-важното сценарист на предстоящия римейк. Очевидно не можем да коментираме сценария му на новия „Зов за завръщане”, но имаме какво да кажем за „Агент Солт” например. Общо взето, вперили тъжен поглед във филмографията му, едва успяваме да мернем приличния „Equilibrium” сред останалите заглавия. Не можем да кажем, че няма никакъв талант, категорично не е най-ужасният сценарист, както вече сме споменавали още не сме вдигнали ръце, но в крайна сметка… посредствен. Тъжна, тъжна картинка. Разбира се, ако „Зов за завръщане” става, всичко му прощаваме.

Но да се върнем към римейка на „Критична точка”. Малко ни смущава обявеното

„Новата версия разказва за света на международните екстремни спортове и подобно на оригинала става дума за агент на ФБР, който е под прикритие в престъпна мрежа”.

Екстремни спортове вместо сърф? Познато, но поне не са коли…

Главните отговорници за случващото се – сами преценете дали е добра или лоша новина – са „Alcon Entertainment”, които оплюхме когато обявиха плановете си за продължения на „Блейд рънър”, без да знаем, че после ще убедят не кой да е, а самият Ридли Скот да режисира. Тук обаче, не виждаме как Катрин Бигалоу би могла да се завърне.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Off.. FUCK OFF!!!!!!!!!!!!!!!……
    Сега честно да ви кажа не знам от къде да започна, така че ще започна по следния начин:
    Честно казано вече се замислям много насериозно дали да не започна да гледам вместо филмите на Холивуд филмите на Боливуд. Защото в последните 10-15 години и най вече последните 1-2 години Холивуд тотално взе да се ОСИРА С ГЛАВНИ БУКВИ.
    Никаква иновативност, нищо ново, нищо екстравагатно, никакъв колорит, никакви сюжети, никакви истори, никаква актьорска игра, нищо нерациоанално и рационално, никаква стилистика, никаква (ех как забравих една много важна дума)… и т.н мога да продължа до безкрай.
    Никакви новости свежи идеи и практичност. каквото и да означава последната дума.
    И НАЙ НАКРАЯ НАЙ ВАЖНОТО …. НИКАКЪВ АБСОЛЮТНО НИКАКЪВ РЕАЛИЗЪМ!!!!….
    Абсолютна безидейност, страх и мислене само за едно единствено нещо.. печалба и пари.. пари, пари, пари пари.. Холувуд така и не разбра, че пари така както са тръгнали пари не се правят, а именно:
    1. Рибуут на Батманиада (честно казано нелоши филми. харесвам много творчеството на Нолан. млад и иновативен режисьор със свеци идеи)
    2. Рибуут на Спайдърмен ( и трите беха тотални бози и следващите ще са същото. Гледах първия“преебах се“ гледах малкоот втория, а третия няма и да го гледам…Ще го гледам новия само и единствено заради първото лице, което на трейлъра изглежда просто невероятно. Ето една нова идея.)
    3. Рибуут на Конан (нема и да го гледам)
    4. Рибуут на Пришълеца( не се знае прикуел ли е сикуел ли е римейк ли е кво ли е.. искренно се надявам да е нещо стойностно. Поне в Скот не се съмнявам. И ако го направи в стария си стил на фантастиката то ще е хубаво.. Дано…)
    5. Рибуут на Хищника ( горе долу добре)
    6. Рибуут на Супермен…
    В момента немога да се сетя за още няаолко Рибуута имаше, като например Индиана Джонус( Щия Лебьоф Индианат джонусн 5 . Просто натам вървят нещата.)
    Усещам нещо подобно за Терминатор… и т.н.. Пази боже слепо да прогледа.

    Римейки.:
    Тук неисками да ги изреждам
    То не беше Фрайт найт, то не беше Линия на смъртта. То не е някакво жалко подобие на Акули и челюсти. То не беше още по жалки Пирани. А сега се продължава. Блейд Рънър, Ако е Скот приемам, ако е друг абсолютно забранявам. Шотландки боец, Критична точка. МОЛЯ ВИ ОСТАВЕТЕ ХУБАВИТЕ ФИЛМИ И КЛАСИКИ НАМИРА. НЕ ОСИРАЙТЕ МАЛКОТО, КОЕОТО ОСТАНА!!!! (то кой ли ще ме чуе)..
    Значи Холувид тотално е западнал и ако не променят нещата ще се затрият като старите пари, макар че по света има много тъп народ и благодарения на това че е морално деградирал се печелят яки кинти…. Истинското изкуство стана 1%, другото е дивотия..
    И сещам се за още 100-тина римейка…
    Хайде стига с тези римейки и рибуутове.. АЛООООО
    Сещам се и за Третата оснбовна категория филми.
    ПРОДЪЛЖЕНИЯ ПРОДЪЛЖЕНИЯ ПРОДЪЛЖЕНИЯ….
    sТИГА ВЕЧЕ. ТО НЕ Е АМЕРИКАНСКИ ПАЙ ента СЕРИЯ. Бързи и яростни ЕНТА серия( всичките отални бози, ако питате мен.)
    Убийствен пъзел ЕНТА серия. То не са Зелени фенери и какво ли още не. Прсто немис е пише повече. иначе бих ви спреснта едно коментарче от 20-30 страници…

    В заключение:
    Ето защо мисля да мина на филми от Боливуд. верно може да са с еднакви истории, но поне имат страхотна хореогравия, невероятен колорит и прекрасна музика ( аз не я харесвам, ама нейсе)
    Друго какво да кажа. ФАК ДЪ ФАКИНГ ХОЛИВУД МАДА ФАКЪ…..
    П.С. Да не почвам да говоря за това невероятно недоразумение АВАТАР……..
    Приятен ден на всички.. 🙂

  2. @heinrich
    Уоу! 🙂 Не знам какво да кажа. 🙂
    Може би всички трябва да спрем да им ходим на филмите, само тогава ще се научат. 🙂 Жалко, че няма как да стане това. 🙁

    @Влади Неколов
    Nothing is sacred!!! 🙁