Лиъм Нийсън във „Flying Tigers”

Лиъм Нийсън може и да не изиграе Линкълн заради напредналата си възраст, но засега няма опасност да остане без работа, особено след като според THR Джон Ву иска той да участва в следващия му военен епос, „Flying Tigers”. С бюджет от 90 млн. долара, двуезичният исторически IMAX проект звучи все по-интересно, особено след като режисьорът обяви: „Трябва да има звезда, но ми е трудно да намеря подходящия актьор, защото по онова време Шенолт е бил почти на 50. Моят идеален избор е Лиъм Нийсън.”

Ако се чудите кой е Шенолт и кое е „онова време”, става дума за Втората световна война и генерал Шенолт, който обучава първите китайски пилоти на изтребители, познати като Летящите тигри. „Шенолт наистина е обичал Китай. По-възрастните китайци още го помнят, уважават го и го обичат. Независимо коя партия е била на власт, всички са го харесвали.”

Наистина звучи сякаш Нийсън ще е много подходящ, въпреки че няма типично американската физиономия на Шенолт. Дано Джони Ву успее да го убеди и да започва работа по-скоро – обещал е невероятни въздушни битки. Дано „Flying Tigers” да е всичко, което „Windtalkers” не беше!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *