Колкото повече се проточи във времето реализирането на една идея, толкова по-сигурно е, че ще настъпят промени. Отдавна сме „рапортували“, че Питър Фарели иска да направи адаптация на „The Greatest Beer Run Ever: A True Story of Friendship Stronger Than War“ на Дж. Т. Молой и Джон „Чики” Донахю, а миналата година е говореше за участие на Виго Мортенсен, но в момента актуалните имена са Зак Ефрон и Ръсел Кроу. Според Deadline Фарели „ухажва“ и Бил Мъри за някоя от второстепенните роли, а идеята на екипа е да започнат снимки в края на лятото в Австралия или Нова Зеландия, където пандемичната обстановка е доста по-добра от тази в Щатите.

Зак Ефрон ще влезе в ролята на Чики, който през 1967 година потегля на пътешествие от Ню Йорк към Виетнам, за да пие бира с приятелите си от детството, които воюват в една от най-ненужните войни, водени някога (ако въобще може да се каже, че има „нужна“ война!). Очаква се Ръсел Кроу да влезе в ролята на журналист, който среща Чики в един бар в Сайгон и му споделя истината за войната и за това как американците живеят в лъжа. Много е вероятно Мъри да влезе в ролята на полковника-ветеран от Втората световна война, в чиито бар се взима решението Чики да тръгне да търси приятелите си в Азия. Тази своеобразна комбинация звучи доста интригуващо първо, защото сме виждали Ефрон в сериозни роли и знаем, че има потенциал да се справи със задачата и второ, защото на Кроу много му отива ролята на „просветител“, когато става въпрос за „проповядване“ на истини, останали неясни за средностатистическите „реднеци“.

По сценария на „The Greatest Beer Run Ever“ ще работят Питър Фарели и Брайън Хюс Къри („Зелената книга“) и Пийт Джоунс („Stolen Summer“). Продуценти ще бъдат Дейвид Елисън, Дейна Голдбърг, Дон Грейнджър и Андрю Мускато (който е режисьор на късометражния документален филм с реалните герои от историята). Компанията, която стои зад идеята е Skydance, като в момента се водят преговори за финансиране от Apple Studios. Много вероятно е, ако плановете за действие успеят да се реализират и снимките започнат през август, филмът да се появи по някое време през 2022 година – ще ви информираме своевременно!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *