Според THR Мерил Стрийп преговаря за ролята на бившия премиер на Великобритания Маргарет Тачър – съвършена комбинация, която без съмнение ще донесе на участниците някой и друг Оскар или поне номинация или две – и ако това не е достатъчно сериозна предпоставка, Джим Броудбент може да изпълни ролята на съпруга й, а режисьор ще е Филида Лойд, с която Стрийп явно се разбира отлично (доказателството е безобразно успешният и забавен „Mamma Mia!”).

Безработица, инфлация, консерватизъм, шовинизъм и война – да, няма съмнение, че Маргарет Тачър заслужава една качествена биография. Но разчитаме на Мерил и Филида да не я превърнат в карикатурата, която виждаме обикновено. Не се притесняваме особено силно, защото Лойд е отличен режисьор с доста опит в театъра, а Стрийп… Нея я познавате достатъчно добре – 3 от 168-те й номинации за Оскар са за представянето на действителни личности, макар и нито една да не е от породата на Маргарет Тачър.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Аз си мисля, че с тази роля вече ще вземе Оскара.

    Нещастниците от Академията не искат комедии, дявол да ги вземе… Дано, данооо е Мерил.

  2. Не си спомням къде четох, колко е обидно всяка година да я номинират и да не й дават награда. Трябвало да спре да ходи на церемонията. :)))))

    Мерил е Велика!!!