Файнс, Олдман, Фърт и Фасбендер

Режисьорът на отличния „Let the Right One In” Томас Алфредсон готви англоезичния си дебют, който ще бъде екранизация по романа на Джон Льo Каре от 1974 г. „Tinker, Tailor, Soldier, Spy”, а от „Variety” съобщават, че проектът вече се е сдобил с впечатляващ актьорски състав в лицето на Рейф Файнс, Гари Олдман, Колин Фърт и Майкъл Фасбендър.

Добрите новини обаче не свършват дотук, защото сценарият на филма ще бъде написан от двукратно номинирания за Оскар Питър Морган („Кралицата”, „Фрост/Никсън”). А както знаете, Морган – вече писахме, че той ще пренапише “Riptide”, който трябва да събере Брад Пит и Шая Лебоф – е един от най-талантливите сценаристи, които работят в момента.

Дано само не се сбъдне поговорката „много хубаво не е на хубаво“, защото това е филм, който бихме гледали на момента.

Ето и кратък синопсис:

Смайли е сдържан, но проницателен агент на средна възраст, който се е оттеглил от служба. Той обаче е повикан, за да открие руски шпионин, който оперира от години в най-висшите ешелони на Британското разузнаване и е отговорен за провалянето на десетки операции. Скоро става ясно, че шпионинът е двоен агент и е един от тях и Смайли е човекът, който трябва да го идентифицира и унищожи.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *