Още през лятото на 2022 Даниел Куан и Даниел Шайнерт, дуото зад миналогодишния неочакван комерсиален и награден хит Everything Everywhere All at Once, подписаха дългосрочен договор с Universal, осигурявайки дом за следващите си, по-амбициозни проекти. До края на същата година филмът им не просто достигна 145 милиона в световния боксофис с бюджет от 25 милиона, ставайки най-големия касов успех за инди дистрибуторите А24, но и бе номиниран за 11 награди „Оскар“, печелейки 7.

Ясно е, че след такъв успех, едно голямо студио не би се страхувало да инвестира в младите режисьори. Именно затова следващият им проект получи премиерна дата на 12 юни 2026. Освен че е позициониран за летния сезон, проектът е описван като „event film“, означавайки, че студиото е готово да го третира като събитие, на нивото на другите им блокбастъри. На този етап нямаме информация за сюжета, но почти със сигурност е гарантиран по-голям бюджет и най-вероятно става въпрос за оригинална история (днешно време няма как да става въпрос за франчайз и студиото да не го съобщи, още преди една дума да е била изписана на хартия).

Дона Лангли, шеф на Universal, направи следния коментар:

Даниелс са творци, които са развили занаята си с ясно изразена визия и уникален глас, който е неповторим сред целия спектър от съдържание, борещо се за вниманието на зрителите. Филмите им са забележително театрални и само с два оригинални проекта зад гърба си те едва са надраскали повърхността на това, на което са способни като режисьори. Благодарни сме, че избраха да продължат пътуването си с нас.

Ние сме фенове както на Everything Everywhere, така и на предишния филм на Даниелс Swiss Army Man, така че много бихме се радвали отново да видим въображението им отприщено на голям екран. Последните няколко години ни предложиха доста интересни авторски проекти на мейнстрийм ниво, давайки ни надежда за позитивни развития след дълго време доминантност на безвкусния блокбастър, така че се надяваме този тренд да продължи и подобни интересни гласове да продължат да правят кината по-колоритни. Ако има режисьори, чиято креативност дори с малък бюджет доказа, че заслужават тази възможност, то това са Даниелс.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *