US Бокс Офис – Шрек 4

След не дотам впечатляващ старт, за втора поредна седмица „Шрек 4” остава начело на американския бокс офис със спад от 38.8%, като според предварителните резултати е донесъл приходи от 43,4 млн. за стандартните три дни от уикенда, който тази седмица е по-дълъг. За първите десет дни от разпространението си филмът е събрал 133 милиона, което е далеч, далеч от постижението на последните две заглавия от серията за същия период.

Въпреки че взе победата в петък с 13 милиона, за трите дни силите на „Сексът и градът 2” стигнаха само за 32,1 милиона и второто място. Заедно с премиерния си четвъртък, филмът има 46,3 млн., което е далеч под 56,8-те на първия филм. Ако моделът на бокс офис разпространението на първа част бъде приложен тук, има вероятност филмът да не успее да премине границата от 100 млн.

"Принцът на Персия"

На трето място се препъва „Принцът на Персия” с абсолютно разочароващите 30,2 милиона. За сравнение, дори детската хамстерска глупотевина „G-Force” успя да изкара 31,7 млн. при това при не толкова благоприятен уикенд. Ако за в бъдеще, Принцът не покаже „добри крака”, както казват американците, ще се превърне в едно от най-големите, ако не и най-голямото разочарование на лятото.

„Железният човек 2” каца на четвърта позиция с 16 милиона, с 39,2% по-малко от миналата седмица, а общите му приходи до момента възлизат на 274,6 млн. За сравнение, за тридневния период от същия уикенд, неговият предшественик е касирал 20 млн. и общ приход от 252.6 милиона.

Топ 5 закръгля „Робин Худ”, който отбелязва висок спад от 45% и прибира 10,3 милиона за третия си уикенд. До момента историческият епос на Ридли Скот е събрал 83 млн., което е далеч от обявените 200 млн. бюджет, но все пак е повече отколкото лично ние си мислихме, че ще изкара.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *