Сексът и градът 2 - ревю

Това се казва модерен филм за оплюване. Можете да бъдете сигурни, че сега отвсякъде ще завалят критики по негов адрес, под формата на всевъзможни оригинални и духовити откровения. Общо взето сигурно няма да остане професионалист или любител, който да не си изкаже мнението, което почти със 100% сигурност няма да е положително. Затова, аз лично ще си спестя сериозните хули. Струва ми се, че освен всичко друго да плюеш филм от такава категория е все едно да риташ паднал инвалид – прекалено е лесно. Въпреки това обаче, трябва да споделя част от впечатленията си.

Пътят на „Сексът и градът” от малкия екран до този момент страшно ми прилича на жизнения път на една жена. Жена, която на младини е изключително секси и забавна, и която отчаяно иска да изглежда по-същия начин и на стари години. Всички знаем обаче, че това няма как да стане. И пластичните операции, на които се подлага, за да заприлича на старото си аз, само влошават нещата. „Сексът и градът 2” е точно това – една пластична операция, която не може да заблуди абсолютно никого. Това, което правеше сериала толкова забавен и популярен, вече го няма. Отделните идеи, както и целият сценарий буксуват на едно място, изградени изцяло от абсолютни клишета, и като че ли няма и следа от силните, независими героини, които бяха пример за толкова много жени навсякъде по света. Имам чувството, че образите са се превърнали точно в тези стереотипи в обществото ни, които осмиваха и се стремяха да не бъдат.

Sex and the City 2

Но на кой му пука за тези неща, след като вие искате за няколко часа да избягате от ежедневието и да се насладите на няколко хубави рокли и обувки? Трябва да ви кажа, че и от това, което много хора характеризират като „fashion porn” не е останало много. Не, че ги няма съвсем – Кари (която би трябвало да е Кери, но не ми се тръгва в тази посока) през голяма част от времето си се разхожда на висок 15 сантима ток дори и у дома си, където би трябвало да е по пантофи, и чак на финала се сетиха да я оставят малко боса, горката – просто нещата са малко по-умерени. Разбира се, пак имаме „shameless product placements” , но нищо от категорията на първия филм.

Съотношението жени/мъже по време на журналистическата прожекция беше просто потресаващо и е доста показателно каква ще бъде публиката на филма. Орди от жени ще се изсипят в кината, както, разбира се и от доста гейове, независимо от всички критики по адрес на филма. И като споменах гей искам само да кажа, че съдейки по реакциите на зрителите, сватбата в началото на филма трябва да е едно от най-смешните неща в него. Аз обаче смятам, че това е най-слабият от актьорска гледна точка момент, пред който всички гей стереотипи загнездили се в модерното ни обществено съзнание, направо бледнеят. Това би трябвало да изкарва гейовете на протест, а не, че някой ги е дискриминирал наричайки ги хомосексуалисти например, вместо политически коректното хомосексуален човек. А Лайза Минели? Нямам думи просто. Честно ви казвам, в този момент ме беше срам да гледам.

Сигурен съм, че в крайна сметка на финала ще има и доволни хора, за които няколкото просташки шегици и смешни ситуации ще са достатъчни, за да преглътнат тази сухоежбина, която освен всичко останало, ми се струва, че няма много-много да допадне на хората от Близкия изток. И да ви кажа, за първи път ще се съглася с тях. И аз не бих искал да гледам 50 и кусур годишни да се натискат по плажове и заведения.

Алис Ив

Накрая, ако сте мъж, който си пада по жени, и вашата половинка или някоя приятелка успее да ви замъкне на филма, или пък просто проявявате любопитство и искате да рискувате и да го гледате, кажете едно огромна благодаря, за това, че Алис Ив присъства във филма. Гърдите й – част от една от сюжетните нишки – ще стоплят душата ви и има шанс да ви убедят, че не сте пропилели времето си напразно. Или поне аз така ги усетих нещата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

15 Comments

 1. Сериала никога не съм го гледал, първия филм го пропуснах, за втория отговора мисля, че е ясен. А и ще се наслаждавам да хулите, които скоро ще завалят отвсякъде. 🙂

  Добро ревю, между другото! Поздрави! 🙂

 2. Тази Алис много сладка. Като стигне до торент може и да му отделя 10мин като го прегледам на бърз ход…

 3. 146 мин. – Тва няква шега ли е!!!!!

  Може да се гледа, като порно филм – минава се само през ключови сцени ако има такаива.

 4. Да, това забравих да го спомена. Ужасно е дълъг!

  Ключови сцени? Само подскачаящите цици на Алис в началото.

 5. Аре са, за едни "Шут в г*за" е шедьовър, за други "Сексът и градът". С други думи: "За всеки влак си има пътници". Предполагам, че никой няма да отиде на кино с нагласата, че ще гледа "Престъпление и наказание". Лично аз се забавлявах, въпреки очевидните простотии. И един лек off topic. Не мисля, че е редно или поне проява на добър вкус да коментираш филм, който не си гледал. Мен как ме сърби езика за "Мисия Лондон", ама си трая.

  btw, Честит рожден ден!:)

 6. Благодаря! Да съм жив и здрав :))))

  Сега за филма. За всеки влак си има пътници.Така е. Ама единият влак е TGV, a другият е кочината по София-Пазарджик. Сигурен съм, че ако сме се напили можем и да се позабавляваме по тази линия, ама някак си, каквито и ниски очаквания и обща нагласа да имаме, трагедията си е трагедия. И аз се смях на Paula Abdul. Where is she, when I need him? ама това е като да се смееш на беззъбите мангали по спомената линия.

  А за "Мисия Лондон", какво си траеш? Плюй си на воля…или…не ми казвай, че и той ти харесва?

 7. Много ясно, че си виждал, нали са във Франция, там е пълно с мангали. Въпросът е в качеството на влака :)))))

 8. break, за кого беше коментарът ти, че говори за филм, който не е гледал?

 9. Не си прав, зашото на авторите на тази "микровълнова диария" са им направили лоботомия, преди да го направят този филм..

 10. Мите, като си говорим за влакове, не е ли по-важна посоката?

  Noq^, разбира се, че имам предвид някои от коментарите, а не автора на ревюто.

 11. @break

  Няма какво да си подхвърляме метафорични лафове, ясно е, че имаме разминаваме в мненията ни И за този филм :))))))