Доста отдавна е ясно, че Disney не могат и няма да се спрат пред нищо, което би им попречило да реализират плановете си. Подозираме, че са обсебени от егоцентричната идея да направят реалистични „римейки“ с актьори на всички свои филми – и очевидно пандемичната реалност е „изострила“ въображението на шефовете в студиото, защото явно е дошъл реда на „Лило и Стич“ („Lilo & Stitch“).

По този проект вече се работи и негов режисьор ще бъде Джон М. Чу, споделят The Hollywood Reporter. За онези, които не си спомнят, ще обърнем внимание на факта, че той режисира хита от миналата година „Crazy Rich Asians“, работи по предстоящата адаптация на „In the Heights“ и на наскоро обявената телевизионна поредица „Уилоу“. Първоначалният сценарий е дело на Майк Ван Уайс, който е написал и предстоящия спин-оф на „The Conjuring 2“ – „The Crooked Man“, ала Чу в момента си търси нов автор, за допълнителна работа по историята. В продуцентския екип са Дан Лин и Джонатан Ейрич чрез компанията им Rideback, отговорни за римейка на „Аладин“.

Говори се, че идеята е този нов прочит на „Лило и Стич“ да бъде предназначен ексклузивно за Disney+ – напомняме, че по подобен начин стартира и разпространението на „The Lady and the Tramp“. При положение, че плановете (засега) са новата игрална „занимавка“ на Къщата на Мишката да не се пуска по кината, дали продуцентите ще се решат да повторят и забавната рекламна кампания от преди 18 години, за която – признаваме си – бяхме забравили? Отчитаме факта, че почти две десетилетия по-късно тя няма да „звънне“ със същата актуалност – най-малкото защото „окупираните“ филми няма да говорят (почти) нищо на днешните поколения. Ще видим как ще се развие този проект.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *