Все още имаме страшно много въпросителни в главите за предстоящия „The Suicide Squad” на Джеймс Гън – продължението на разочарованието „Отряд самоубийци“ на Дейвид Ейър от преди няколко години. По всичко личи, че Warner Bros и Гън се опитват да се дистанцират от първия филм, като дори не го споменават в промоционалните материали, които пускат, но в същото време запазват някои от елементите, които явно са сметнали, че работят и ще им свършат работа (например Марго Роби и Виола Дейвис).

Не знаем какво ще се случи с „The Suicide Squad” и остава още доста време докато разберем – филмът ще дебютира на 6 август 2021 г. От самото студио обаче явно са много доволни (въпреки че при тях това не винаги е знак за добро качество), тъй като още от сега решават да продължат „вселената“ на Джеймс Гън и да направят spin-off сериал с един от новите герои, които той ще представи – Миротворецът, в чиято роля ще видим Джон Сина.

Осемте епизода на сериала „Peacemaker” са изцяло написани от Гън, а той и ще режисира поне няколко от тях, включително пилотния епизод. Самият сериал ще се фокусира върху origin историята на Миротвореца, който е описван като майстор с оръжия, който вярва в мира на всяка цена – без значение колко души ще трябва да избие, за да го постигне. Ето какво казва режисьорът:

Peacemaker“ е шанс да се гмурнем в проблемите на съвременния свят през призмата на този супергерой/суперзлодей/най-голям задник на света. Развълнувам съм да разтегна повече „The Suicide Squad“ и да разгледам този герой от DC филмовата вселена в цялата продължителност на един сериал.

Продължаваме да сме настроени доста подозрително към цялата тази работа. Първо, разбира се, е ужасния спомен, който имаме от филма на Ейър. Но дори и да пренебрегнем това и да се откъснем от предразсъдъците си за цялостната „прогнила кошница с ябълки“, си остава притеснението от навика на някои студиа да правят амбициозни планове за споделени вселени, преди първоначалното нещо да е излязло, а накрая се оказва, че никой не се интересува от първия продукт, камо ли от последващи (гледаме към теб, „Dark Universe“).

От друга страна пък, признаваме, че Джеймс Гън е талантлив режисьор и сценарист, който ни е показал, че може да направи страшно забавен супергеройски филм с никому непознати треторазрядни комиксови герои. Освен това Джон Сина, който все пак от сравнително скоро е съвсем професионален актьор, има изненадващо добър комедиен таминг и всъщност сме любопитни да го видим в тази роля – засега само във филма обаче. Да, героят звучи много забавно, като Капитан Америка, но с псувни и шегички. На този етап обаче няма как да знаем дали искаме да му отделим внимание цели осем епизода.

Продукцията на „Peacemaker” се очаква да започне рано през 2021 г., преди Гън да отиде да снима „Пазителите на галактиката 3“.

peacemaker-hbo-max

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

  1. Актьорския талант на Сина е сравним с този на Хълк Хоган, от кабеларската поредица „Гръм в Рая“.
    И докато Хоган е бездарен, но харизматичен, Сина е джъст бездарен

  2. Oт всички кеч рамапитеци, стигнали до киното, само Батиста става за чеп като актьор и избор на проекти.

    1. @Ради

      мани го, Бла не може да оцени Шекспировия талант на Роки

    2. А Роди Пайпър? Баси легендата <3

    1. Аууууу… жестоко попадение….
      Let’s kick some ass….