Още в самото начало на годината започна да се говори, че един от най-иконичните кино персонажи (без значение женски или мъжки) Кларис Старлинг, ще бъде главно действащо лице в нов сериал на CBS, озаглавен „Clarice”. Сега вече имаме малко повече подробности за проекта и най-важното – кастинг новини, които се надяваме да хвърлят малко повече светлина върху идеята за сериала.

Ролята на Кларис в тази нова адаптация ще бъде поета от младата актриса Ребека Брийдс, която до момента е известна с роли в „Pretty Little Liars” и „The Originals”. Тя поема ролята от без съмнение култовата Джоди Фостър и след нея Джулиан Мур, което прави начинанието й доста рисково и много амбициозно.

Смятаме, че избора на сравнително неизвестна актриса за този проект е най-правилния подход. Всяка дори малко разпознаваема актриса щеше да носи със себе си багажът на предишните си роли. Избирайки практически неразпознаваемо за широката публика лице, сериалът си създава възможност да изгради ролята доколкото може извън всякакви очаквания – освен, разбира се, всичките тези на хората, които са гледали филмите и чели книгите.

Clarice”, ще покаже историята на младата ФБР агентка след като тя се е запознала с Ханибал Лектър (т.е. след събитията от „Мълчанието на агнетата”). Идеята на сериала обаче е да покаже Кларис като „брилиянтна и уязвима”, докато преследва всякакви серийни убийци и сексуални хищници, използвайки знанията, които е придобила с опита си с д-р Лектър. За момента не се знае дали той самият ще се появи като действащо лице. Ако трябва да сме честни, всъщност даже и не искаме – защото какво друго ни трябва в тази роля, освен Антъни Хопкинс и Мадс Микелсен?

Кларис Старлинг е един от най-интересните и многопластови кино-образи, които познаваме в последните години и смятаме, че повече от заслужава собствена продукция, която да изследва личността й. Това, което ни притеснява, е че CBS до сега са ни показали само и единствено, че правят сравнително високобюджетни процедурни криминални сериали, които практически всичките са еднакви – сравнително забавни герои си разменят сравнително забавни реплики, докато разрешават случая на седмицата. Имайки се предвид колко важен и разпознаваем герой е Кларис Старлинг обаче, не смятаме, че същото отношение към нея ще бъде достойно за уважение. Познавайки я от книги и от филми, публиката ще очаква по-задълбочен и сериозен подход към нейният характер, защото какъв иначе е смисълът? Джоди Фостър успя да изгради от нея за един филм време един реално неповторим персонаж – какво би ни накрало да гледаме нещо, което подкопава постиженията й досега?

Зад кулисите на сериала ще се захване стабилният екип от Алекс Кърцман („Star Trek: Discovery”) и Джени Лъмет („Rachel Getting Married”). Алекс Кърцман специално до сега е работил все по жанрови проекти, все продължения и/или спинофи на известни филми като „Limitless” и „Sleepy Hollow” – и докато и двете не бяха нещо супер впечатляващо, бяха достатъчно интересни и ангажиращи, че да ни задържат вниманието. По-важното е, че във всичките му проекти до сега, той ни е показал истинско уважение и признание към оригиналния продукт, така че да смятаме, че има надежда да отдаде заслужилото и на Кларис Старлинг.

Clarice” засега е в ранен стадий на продукцията, но ще следим развитото му с интерес.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *