Кийра Найтли

Задава се нов романтичен проект. В 16 век. И отново Кийра Найтли е спрягана за част от него. Не беше ли досатъчно опропастяването на „Гордост и предразсъдъци”, че да се посегне на Шекспир? О – без светотатства на тази тертория, ВСЕ ОЩЕ не става дума за най-великия сред великите текстописци!

Очаква се роман на Ребека Сърл, който ще излезе през май 2012 и ще разказва за онази прочута Розалина, в която бил влюбен Ромео преди да зърне своята Жулиета. Книгата ще носи заглавие “When You Were Mine” и още преди да се е появила на бял свят, Холивуд ще я прави на филм. Заложили са на сценаристите на „(500) Days of Summer” (един от удивително добрите филми подобно на „Мис Слънчице” и „Джуно”); ще режисира носителя на „Еми” за телевизионната поредица “Green Gardens” Майкъл Съкси.

Но защо – о, защо? – е нужно подобни новини да се сързват с милото момиче Кийра, което просто… не може да играе. Как ще пресъздаде тя „бледно-хладната Розалина”, която „така го мъчи, че ще го побърка” – само че не точно Ромео, както ще се окаже според очаквания роман, а братовчед му Бенволио. Така де, всички знаем, че само той остава жив от прекрасните, буйни образи на великия бард (о, мили ми Меркуцио!).

Скептицизъм ни обхваща и по повод ситуирането на романтичната история в миналото в комбинация с модерна реч в устата на героите. Ще звучи ли правдоподобно? Надали, пък е възможно цялата тази „завера” зад гърба на Шекспир да си остане само проект…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. По-скоро:

    Нов романтичен проект. Някой да каже „стига”!

    Дали някога ще спрат да предъвкват едни и същи любовни драми?

  2. @ Nostromo
    10q – just couldn’t agree more with your additional definition 😉 абсЕлютно беТствие 😛

    @ Родерик Джейнс
    е, закачката тук е, че „е те точно тази“ драма никой я не знае, нали на Шекспир му харесало да си играе с друга влюбена двойка… иначе си абсолютно прав!
    самоцелната любовна романтика е а сЪпунките, а те – за съжаление – се произвеждат навсякъде на конвейр. Най-вече – У Холивуд 😀

  3. Аз нямам нищо против новите Гордост и предразсъдъци, и дори Кийра ми хареса в един филм…. Last Night ли беше, не си спомням. Но от „Опасен метод“ насам също бих й препоръчала бързо намаляване на проектите, в които се лигондри в главна роля.

  4. Според мен актрисата си игра страхотно в Гордост и Предразсъдъци….

  5. Е няма толкова спряла статия! На това ли му викате новина? Четири абзаца в които се налага мнението колко зле била актрисата. Статията е от преди 8 години, но ми излезе в интернет и заглавието и мотивацията на авторката цепи мрака! Не трябва ли да сте безпристрастни?! Дори въпросната актриса да е слаба, то с тази статия авторката също не се проявява в добра светлина. Това означава, че тя има любимци. Ако във филм А играе актьор Б, за който мнението е, че последните няколко филма са посредствени, то значи, че и настоящия филм ще е такъв и това се отбелязва още в новината. Ако обаче във филм С играе актьор Д, който е любимец на публиката и е натрупал популярност значи, че филма ще е хит.
    За протокола, героинята на Найтли в Опасен метод е психично болна, нормално е картинката да е грозна и неадекватна…