Необичайното и крайно изненадващо стечение на обстоятелствата, което доведе до това Джеймс Гън да прави филм за DC, върви към завършека си и това да видим резултата на голям екран догодина. Великите мъки, които  Warner Bros. имат с това да изградят комиксова вселена по подобие на марвелската са известни на всички вече и няма да ги разглеждаме отново. Отправяме поглед към бъдещето и към първите промоционални кадри на предстоящия “The Suicide Squad”.

Намираме го за крайно забавно, че филмът дори не се казва “Suicide Squad 2”, а както ще видите и в промоционалните кадри по-надолу, предишния практически не се забелязва. Само че Гън и WB доста повече ще трябва да работят, за да изтрият от съзнанието ни недоразумението, което представляваше първия филм. Не сме и наясно как точно ще подходят и въобще ще споменат ли събитията от предишния – запазили са част от героите – Виола Дейвис като Аманда Уолър, Марго Роби като Харли Куин, Джоел Кинаман като Рик Флаг и Джай Кортни като Капитан Бумеранг. Щом някои от героите все пак се запазват, значи не е пълен рибуут, значи не може да се правят, че произведението на Дейвид Ейър не се е случило и ще трябва да се справят с него по някакъв начин.

Въпреки горчивия вкус, който имаме в устата, заради първия “Отряд самоубийци”, всъщност от тези първи промоционални кадри смятаме, че има надежди за това Гън да е успял да донесе същия тип магия, който направи с “Пазителите на галактиката”. Първите кадри зад кулисите изглеждат доста приятно, актьорите очевидно се забавляват и се чувстват добре, новите им костюми са по-цветни и типично комиксови, фокуса е поставен върху част от новите лица, начело с прекрасния Идрис Елба, Майкъл Рукър и Джон Сина.

За сега всъщност ще се въздържим от това да си създаваме каквито и да е очаквания, добри или лоши, тъй като наистина стилизирано изброяване на героите и кадри зад кулисите не са достатъчни, за да си създадем впечатление нито за тона на филма, нито какво да очакваме. В едното видео единия продуцент казва, че това е “мрачен седемдесетарски филм за война, но с героите и хумора на Джеймс Гън”, което ако трябва да сме честни, напълно не го разбираме и нищо не значи за нас. Ще изчакаме първи истински трейлър, преди да започнем да имаме някакво мнение.

Новите лица включват също и Пийт Дейвидсън, Флула Борг, Шон Гън, Питър Капалди, Тайка Уайтити, Нейтън Филиън и др. Откъм каст определено не се оплакваме, въпреки че и самият Гън казва да не се привързваме много-много към героите, тъй като “все пак това е Отряд самоубийци”.

The Suicide Squad” е написан и режисиран от Джеймс Гън. Премиерата е насрочена за 6 август 2021г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

 1. Филмът е заснет и е в пост-продукция. Толкова ли не можаха да направят пълен трейлър??? Батман, който е заснет на 30% успя да пусне страхотен трейлър, а тук нещата още са на ниво „това ще е най-добрия филм правен някога, всички сме най-добрите, почакайте и ще видите“…

 2. И тази поредица какъв ушаф е, просто не е истина. То Отмъстителите беше в основната си степен провал, а какво остана за тия печелбари.

  1. Отмъстителите – провал??? Блахахахха

  2. хаххах да, забавно 😆 Всичко друго може да е, но не и провал 😄

  3. Е’,какво ти харесва на тоя тюрлюгювеч?На ръба да изтърват логиката и смисъла на цялата поредица. ДупкА след дупка в сюжета. И накрая -решиха да се олеят, да не се изразявам по – цапащо,със смъртта на Железния човек.За какво беше това , къде им изчезна робота-човек?…avengers assemble…

 3. Прекрасно изглеждащи и абсурдно нелепи галфони, както би трябвало да е. Определено Gunn е човека, който още от началото трябваше да се захване с тая работа, но като се сещам какви корпоративни катили се мешаха в DCEU преди 4-5 години вероятно и неговия филм щяха да осерат. И пак повтарям – това е ролята на живота на Jai Courtney и тук още повече се затвърждава тази моя теза!
  А и да видиш на голям екран как бездарен дразнещ тъпак като Пийт Дейвидсън умира по възможно най-нелеп и брутален начин (което почти на 100% ще се случи) си е предостатъчно като причина да се отиде до киното.