Guardians Of The Galaxy - Mission: BREAKOUT! Grand Opening

Чудесна новина и след толкова време, поне за нас беше доста неочаквана – Disney отново наеха Джеймс Гън за режисьор на „Guardians of the Galaxy 3“. Без съмнение правилното решение, което Алън Хорн е взел, след като се е срещнал с Гън няколко пъти след уволнението му миналото лято заради стари туитове, изровени от десни журналисти (според някои като отмъщение, защото режисьорът е отявлен критик на Доналд Тръмп).

Тогава студиото обяви, че Джеймс Гън няма да е режисьор на второто продължение на „Пазители на галактиката“ и актьорите от поредицата, много хора в индустрията и кажи-речи целият интернет с право избухнаха. Самият режисьор обаче реагира изключително обрано и това със сигурност е помогнало на студиото, в крайна сметка, да вземе правилното решение и да го върне.

Гън се извини неведнъж за неразумните си думи, обясни тогавашната им цел просто да провокира и нищо повече, изрази разбиране за първоначалното решение на Disney и в нито един момент не ги нападна. Според по-запознати източници още преди месеци е било взето решението да върнат режисьора, но ако действително е било така, защо са решили да го обявят чак след като беше нает от Warner Bros и DC да режисира продължението (и soft reboot) на „Отряд самоубийци“?

Важното е, че явно Disney и Marvel действително искат Гън да режисира третия им филм за „Пазителите“, защото са готови да забавят снимките и режисьорът първо да завърши „Suicide Squad 2“ (което си е сериозен жест, имайки предвид стегнатата програма на Marvel филмите). Също така, оказва се, че в нито един момент не са обмисляли друг режисьор и всякакви слухове за Тайка Уайтити и Адам МакКей са били абсолютно безпочвени.

Ето и очаквано учтивия и добре написан отговор на самия Джеймс Гън по повод решението на Disney:

D1uNTy6UwAAUmH6

Радваме се, че всичко се подреди и здравият разум надделя. Макар вторият „Пазители на галактиката Vol.2“ да беше по-слаб от първия филм, и двата са чудесни и до голяма степен заради работата на Джеймс Гън. Сега ще трябва да почакаме малко повече за третия филм, но поне сме сигурни, че ще е на ниво и всички актьори ще се завърнат.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

15 Comments

 1. Дисни се усетиха, че по-скоро щяха да загубят. Парите надделяха

  1. И аз съм на това мнение. Защо изчакаха да започне работа по Sucide Squad. Нещо са се стреснали, че ще бъде в голяма полза на конкурентното студио. Няма друга причина, видяха си огромната грешка и затова го върнаха, а сега просто се оправдават, че не са търсили никой друг ?

 2. Vol. 2 е не само по-добър филм от първия, но е и един от най-добрите MCU филми! Ако Гън направи третата част също толкова добра ще имаме една от най-добрите трилогии на всички времена. Щеше да е доста тъпо друг режисьор да се опитва да влезе в обувките на Гън.

  В крайна сметка Алън Хорн осъзна, че е постъпил мега тъпо и като видя, че един от най-сносните режисьори тръгна към конкуренцията, веднага поддаде. По-скоро жаждата за пари и власт е надделяла отколкото здравия разум, но няма значение. Важното е, че Гън се завърна! Интересно е дали след Vol.3 ще продължи да работи с Марвел или ще им бие шута окончателно…

  1. Vol.3 е само уж да довърши започнатото. А главната цел е да го използват и за други филми след като се слеят с Фокс. Тепърва ще разширяват вселената и спин-оф истории

  2. Така е, но имайки предвид как се отнесоха с него не знам дали ще има желание да продължи работа с тях след Vol.3. Дано остане и ни даде още филми, пък да видим…

  3. С темпото, с което Дисни поглъщат компании, след Vol.3 може и да няма при кой друг да отиде и да иска…

  4. Колкото и да са силни WB няма как да ги погълнат 🙂

 3. По никакъв начин „Vol. 2“ не епо-добър от първия. Ама по никакъв! А това „В крайна сметка Алън Хорн осъзна, че е постъпил мега тъпо и като видя, че един от най-сносните режисьори тръгна към конкуренцията, веднага поддаде“, отива като разсъждение на дете в пети клас.

  1. Мдам. Вторите пазители бяха изключително хаотично-нелогични. Краят с Йонду почти извини филмът, ама една птичка (пък била тя и синя) пролет не прави.

  2. Дори на дете в пети клас му е ясна работата с Гън, но явно Танос има други теории… И между другото тук споделяме мнения, а не ги налагаме. Харесвай си първия повече – не ми пречиш. За мен първия е страхотен, но си личи от километри, че е по-сейф и не взема прекалено много рискове. Вторият в по-личен, по-изпипан, с повече изненади, екшън и смях. Бих предпочел Его всеки ден пред Ронан… Лично мнение разбира се.

  3. Човек, как ще кажеш, че първият филм е „по-сейф и не взема прекалено много рискове“?! 🙁 Първият „Пазители“ е най-рисковият филм от цялата вселена на Марвел – повече и от „Железният човек“ и „Отмъстителите“. Какъв риск точно поема вторият? Повече „изненади, екшън и смях…“? :/ Взимай Его пред Ронан. И аз го взимам. Kакво от това? Наистина Йонду е най-хубавото нещо в двойката – направо е прекрасно. Наречи го най-хубавото и в цялата им вселена и ще се съглася, честно. Но това няма да промени факта, че като цялостен пакет и филм, „Vol 2“ отстъпва на първия.

  4. Нищо не може да измести ефекта на това да видиш как група индивиди се събират за пръв път заедно на екран и как тепърва изграждат отношения помежду си. Нищо! Това важи както за първия Avengers, така и за Пазителите. Но колкото и да е интересно и забавно да гледаш тези моменти, за мен Vol.2 задълба по-надълбоко в героите и Йонду не е спасителната лодка на филма. Ракета придоби много повече дълбочина и наистина съчувствах на героя в конкретни моменти. За разлика от първия филм във втория Куил имаше връзката с баща си и беше супер интересно да гледаш Кърт Ръсел в ролята на Его, манипулациите му, планетата му и най-вече боя помежду им. Сестринската връзка между Гамора и Небюла е показана много по-широко, докато в първия филм е само щрих. Боят между тях двете също е вликолепен. Нека не забравяме и отношенията между Мантис и Пазителите – Мантис е цял нов герой, с който Гън умело жонглира и тя се превръща много бързо в едно от най-добрите неща във филма. За Йонду няма да говорим. За Его няма да говорим. Но имаш и „златните хора“, които са по петите на Пазителите и всяка сцена с тях гърми от смях и добре заснети екшън сцени. Ако за мен Vol.1 е 9/10, то Vol.2 определено е 10/10. Няма слабо звено във филма и си личи, че във втората част Гън е направил филма, който иска, а не който студиото му диктува. Каквото и да ми говориш, Ронан можеше да бъде мега-добър злодей, а накрая беше снишен до двуизмерна изрезка и все още ме боли като гледам the dance-off сцената между него и Куил – просто кридж-вам отвсякъде всеки път като я гледам и ми се ще да я нямаше. В крайна сметка наистина важи поговорката, че един герой е добър колкото злодеят му. Не мисля да споря повече – това са моите доводи, но напълно разбирам ако на някой му харесва първия филм повече.

  5. Просто и двамата грешите, защото и двата не заслужават повече от 7/10 и при това по марвъл стандарт :P.

   Навремето това беше едно от изключенията които направих, докато бегах от всичко що e комикс повърня, щото зобеха на едно място и колкото се може по-сигурно. Нямате идея колко бях изненадан (а може би не), като открих, че добрата стара форма се следва и тук. Буквално ако нямахме на разположение готината и разнообразна пасмина + всичкото космос + музиката (макар че, ок ок, се пак и подборът изисква усилия нали :D). Отдоле кънтеше на комикс архетипче, следващо комикс традицийки и, честно повече ме разгневи че хората го зобат все така само щото опаковката има свеж вид. От тази гледна точка предполагам вторият беше поне мъничко – ама с малко – по-добре. И там клише, до клише.

   Еба го, имаш шибан нещастник яздещ космически кораб, ама пак го свеждаме до сближаване с татето (подхвърляне на топка… пляс по челцето), и разбира се голЯмия Учевиден плУт тВист. Хайде, хайде, дано не ми се обидите, ама тия стандарти минават само щото е комиксов филм! За сметка на това страдаше разнообразието щото бяхме забутани повече време на една Его планетка, и оставяше усещането за изчакване та да ни се нагодят нещата подобаващо.

  6. Аргументът за „първия път“ отдавна не е сериозен в защита на теорията, че няма добри продължения. И не това прави първия „Пазители“ по-добрия филм. Хубаво, ти си на друго мнение, но дори и да приемем, че нещата, които казваш, правят „Vol. 2“ по-добър, това по-никакъв начин не го прави по-смел.

 4. Подкрепям, първата част беше изключително забавна и сме се смяли много, при втората се получи така както беше и с Дедпул 2, уж трябва да е гот, но вече си го гледал и е по-скоро досаден напън. Това са от филмите които правят удар и впечатление с това че са различни и са нещо ново сравнение с другите, но при вторите им издания липсва вече тази уникалност, по същия начин беше и с Тед, смях голям, а при продължението, бляххх!