Тайка Уайтити ще напише и режисира нов „Star Wars“ филм

от на 2020-05-05
 

Нямаше как Lucasfilm да не поднесат новина във вчерашния, емблематичен „May the 4th“, посветен на традициите и сагата „Star Wars“. И макар че не сме очаквали да ни сюрпризират точно с тази информация, я поехме заедно със сериозна глътка въздух и… честно казано, не знаем дали тази крачка на (любимия на част от екипа ни) Тайка Уайтити няма да се превърне в негов самоубийствен скок.

Да се включиш като супер-фен с режисурата на един епизод от „The Mandalorian“ (беше си позволил да задейства характерното си чувство за хумор, но само в началото) – това го разбираме, но да загърбиш своето прочуто свободомислие и да действаш под диктовката на Катлийн Кенеди? Просто не си представяме как Уайтити, носител на „Оскар“ за сценария на чудесния „Джоджо Заека“, режисьорът на всякакви шантави нискобюджетни проекти, приети с овации от спецовете и феновете му по цял свят, който измайстори и шарения комиксов „Тор: Рагнарок“, ще влезе в рамките на Disney, за да се подпише под следващ пълнометражен „Star Wars“, предвиден за киноразпространение.

Съавтор на Тайка Уайтити в работата по сценария на бъдещия филм ще бъде Кристи Уилсън-Кеърнс („1917“, „Last Night in Soho“), номинирана за „Оскар“ и носителка на БАФТА за британски филм на годината за „1917“. Никакъв шанс няма в момента да бъде поднесена каквато и да било друга информация, тъй като не е започнала работата по тази проекто-творба – и няма да се учудим, ако след месец-два, по време на отминаващата пандемия се окаже, че Кенеди и Уайтити не могат да синхронизират творческите си търсения… Не искаме да влизаме в ролята на лоши, а по-скоро на добри пророци – мислим за доброто на самия Тайка, защото сърцата ни вече окончателно изстинаха към междузвездната сага и разклоненията ѝ.

Още едно потвърждение поднесе екипът на Disney във вчерашния ден – както вече споменахме, номинираната за „Еми“ Лесли Хедлънд („Russian Doll“, „Bachelorette“) ще напише, продуцира и ще бъде шоурънър на нов, все още неозаглавен „Star Wars“ сериал за Disney+. Всички знаят – сезон 2 на „The Mandalorian“ вече е почти готов и продуцентите потвърждават информацията, че не става въпрос за дълго коментираните и очаквани от фен-базата поредици, посветени на Касиан Андор и на Оби-Уан Кеноби – Хедлънд ще работи по нещо съвсем различно. Ще очакваме новини и за този проект!

коментари
 
Отговорете »

 
 • X-Force
  2020-05-05 at 14:54

  До две седмици очаквам леля Кенеди да уволни Уайтити поради „творчески различия“ – нали така се случва с почти всеки режисьор, който наема през последните години?

  Отговор

 • radi
  2020-05-05 at 21:18

  Само да не го направи комедия.

  Отговор

 • violator
  2020-05-05 at 22:51

  Единственият човек на света, който пасва повече за режисьор и сценарист на „Star Wars“ от Тайка Уайтити, е Къци Въпцаров.

  Отговор

 • rodd1ck
  2020-05-06 at 11:56

  Еее, така се надявах да е JJ Abrams…

  Отговор

 • Milbo
  2020-05-06 at 12:37

  Разликата между Къци Накойси и Уайтити е, че филмите на втория се гледат по целия свят …
  Както и това, че той вече има Оскар –

  При това за (адаптиран) сценарий ….

  Нещо за което целокупната българска кинематография (да не говорим за български сценарист) може да се наложи да почака още … колко ?

  1300 години ?

  Отговор

  • violator
   2020-05-06 at 14:10

   И десет Оскар-а да има, все тая. Филмите на Уайтити са инфантилни. Чувството му за хумор е като на Стоянка Мутафова, Ники Илиев и Хачо Бояджиев. Ако филмите му ти харесват, значи и ти си инфантилен. Сори.
   И в този ред на мисли, тоя си е баш на мястото в цирка „Star Wars“. Намериха се!


 • ББПП
  2020-05-09 at 13:08

  Няма как да има каквито и да е разногласия между леля Кенеди и Уайтити. Абсолютно изключено е. И двамата гледат в една посока – създаването на мулти-култи-феминистки повърни. Каквато е и целта на пропагандната сволач Стар Варс.

  Отговор

 • SkyT'Hunter
  2020-05-12 at 16:22

  Аз пък толкова се надявах да поканят (и още се надявам) Гарет Едуардс за някой бъдещ проект…

  Отговор

Коментирайте