Любимият ни „Нито звук” от 2018 г. получава продължение, за което не бяхме супер навити в началото, тъй като първият филм беше такова прекрасно завършено бижу. Само че истината е, че имаме такова огромно желание на прекрасните Джон Кразински и Емили Блънт да им се получи, че стискаме всичките палци на земята. И ако се съди по първите кадри, имаме доста поводи за надежда.

Ако някой не го е гледал, приканваме да го направи възможно най-бързо. „Нито звук“ беше прекрасно допълнение към средно-бюджетния хорър жанр, тъй като не постави фокуса върху стряскането, а върху героите си. С хитрата си хрумка, стегнат сценарий и невероятна актьорска игра, той завладя сърцата ни, накара ни да се кланяме в краката на Емили Блънт повече, отколкото го правехме преди, превърна Джон Кразински в режисьор, чиито произведения не бихме изпуснали, и ни показа две ненадминати детски изпълнения от Милисент Симъндс и Ноа Джуп.

a-quiet-place-2-emily-blunt-noah-jupe-millicent-simmonds

В „Нито звук 2“ („A Quiet Place: Part II”) Кразински се завръща като режисьор и сценарист, а към каста знаем, че се присъединяват повече от прекрасния Килиън Мърфи, както и Джимон Хонсу. След като намериха начин да прогонят чудовищата от фермата си в края на първия филм, изглежда, че Евелин (Блънт) и децата ѝ отново ще се срещнат с опасностите на извънземните, ловуващи по слух, тъй като отново са тръгнали нанякъде. Първият тийзър освен това ни показва колко време е минало след края на първия филм – много малко, щом Евелин още е с превръзка на стъпалото, а бебето е съвсем мъничко. Вижте го сега:

https://www.youtube.com/watch?v=QbynQn2_0RU

Вярно е, че трейлърът не показва общо взето нищо повече, освен познатата ни ужасяващо напрегната атмосфера, но това е чудесно и на този етап друго не ни трябва. Повече очакваме от обещания трейлър, който ще излезе в първия ден на новата година. Освен това виждаме, че опасността съвсем не е изчезнала и ни изглежда, че Евелин разчита повече на децата си, което ще ни покаже ново измерение от техните семейни отношения, на фона на терора, в който те живеят. Нямаме съмнение, че Джон Кразински разбира какво направи първия филм толкова успешен и отново ще се фокусира именно върху отношенията на героите, вместо да се хвърли да прави нещо „по-голямо“.

Ето какво каза той наскоро за новата история:

Обожавам идеята от първия филм, че Емили и аз като герои бяхме фокусирани върху оцеляването срещу процъфтяването. Всичко, което моят герой искаше, е да оцелее, а нейната героиня казваше „Това не е достатъчно. Трябва да процъфтяваме. Трябва да позволим на тези деца да бъдат пълноценни хора“. И след като мен ме няма, много ми харесвам да виждам как Емили се бори с това – че може би оцеляването наистина е било правилния подход. И че може би идеята за процъфтяването е била прекалено опасна.

По първия плакат пък разбираме, че семейството се е запътило към нещо като изоставен (или може би не напълно?) град, където вероятно ще се срещнат с новите герои. Как се пази тишина в градска обстановка е крайно интересно и горим от нетърпение да видим.

Премиерата на „Нито звук 2“ („A Quiet Place: Part II”) ще бъде на 20 март 2020 г.

плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. На това му се казва перфектен тийзър! Другите студиа могат да си водят записки.

  2. Може би е време да изгледам първия филм… по-скоро по задължение.

    1. Ще сгреши, ако не го гледа! И аз бях скептичен, но когато го завъртяха по HBO – го гледах поне 4 пъти..

    2. Ти май имаш фетиш с гледането по 4 пъти 😄