Феновете на английската комедия още от времената Fawlty Towers и Ало Ало много обичат да обясняват наляво и надясно, че английската комедия е „по-различна“ – тя е по-софистицирана, по-суха и по-язвителна. И докато това определено я прави не толкова достъпна за масовата публика, за тези, на които им допада, всяка една нова английска комедия е подарък. В днешния случай този подарък е опакован и в прелестната опаковка на две страхотни актриси в главните роли.

Неотразимите Оливия Колман и Джеси Бъкли оглавяват предстоящия Wicked Little Letters – филм по невероятна истинска история, разиграла се в малък английски крайбрежен град през 20-те години на миналия век. Консервативната Едит започва да получава анонимни писма, изпълнени с вулгарни обиди и веднага насочва подозрението си към така или иначе вулгарната ирландска имигрантка Роуз, но истината може би е по-странна от измислицата, а привидните различия между двете съседки само прикриват дълбоките им прилики.

Вижте скандално чаровния и изпълнен с псувни трейлър сега:

Wicked Little Letters ни изглежда страхотно забавен и чаровен, „вулгарен“ на повърхността, но всъщност история за приятелство и за това как можем да намерим общо дори и с хората, които изглеждат най-различни от нас. Пък и няма какво да се лъжем, с огромно удоволствие ще гледаме изтънчената носителка на „Оскар“ Оливия Колман как псува и крещи на воля.

Като цяло бяхме наясно, че кобинацията между Колман и Бъкли на екран не бива да се пропуска – и двете имат навика да играят женски персонажи, които не са лесни за харесване, които са скандалджийки или студени кучки, но имат различен подход към героините си. Вече ги видяхме как двата им подхода се допълват, когато изиграха една и съща героиня в различни периоди от живота ѝ в страхотния The Lost Daughter. Там обаче те нямаха сцени заедно и нямаме търпение да ги видим да споделят екрана.

Wicked Little Letters е режисиран от Тия Шарок (Me Before You, The One and Only Ivan) по сценарий от Джони Суиит (Johnny English Strikes Again). В главните роли са Оливия Колман, Джеси Бъкли, Тимъти Спол, Анджана Васан, Ху Скинър, Айлийн Аткинс и Лоли Адефопи.

Филмът ще излезе в кината във Великобритания на 23 февруари 2024, но се очаква да получи и международно разпространение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *