Явно вече всеки, който заяви, че има нова идея за вселената на „Star Wars“, може да я предложи на всеядните чичковци и лелички в Disney+, за да я „лапнат“ веднага. Или поне така излиза от новината на Variety, които са в готовност да тиражират информация, особено ако акцентът в нея е „феминизъм“. Новината в случая е, че една от създателките на Netflix поредицата „Russian DollЛесли Хедлънд ще бъде сценарист и шоурънър на бъдещия нов „Star Wars“-сериал за Disney+.

Макар да няма никакви други индикации – като сюжет и подписан договор например, в информацията се говори за главна героиня и за „различен край на вселената“, в който ще се развива действието. Deadline пък допълват, че идеята на Хедлънд е да направи екшън-трилър в алтернативна на познатата времева линия и да се включат елементи от познати бойни изкуства.

За онези, които не са запознати с „Russian Doll“ – Хедлънд, Ейми Полър и Наташа Лион са си разработили сюжет около геймърката Надя Вулвоков (в ролята е Лион), която се оказва заседнала в примка на времето и продължава да умира и да оживява в една и съща нощ, в която за късмет е и нейния рожден ден. Поредицата печели 3 от 13-те си номинации за награди „Еми“ и скоро ще започне работа по втория му сезон.

И така, към „The Mandalorian“, очакваната предистория на „Rogue One“ (с любимия ни Диего Луна в ролята на Касиан Андор) и предполагаемата отделна поредица, посветена на Оби-Уан Кеноби с участието на Юън Макгрегър, сега има вероятност към Disney+ да се присъединят и една група надъхани дами. Нямаме никакви очаквания, затова просто ще наблюдаваме безразлично развитието на тези идеи във времето.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Mandalorian-а беше ок, макар и там Дисни да не издържаха на изкушението и набутаха познат герой, че даже като бебе.
    Ако въпросният проект е наистина екшън-трилър – I’m in!

    1. Напротив, героят хич не е познат

    2. Peaлно всички образи в първия сезон са нови, но поне два основни – бебето и главният герой – са базирани върху вече доста любимите на фен масата Йода и Джанго/Боба.

    3. То това е ясно, ама дори Лукас не знае много за Йода, че да го наречем познат…….а и се заяждам просто.
      Иначе каквото и да измислят, все ще има нещо познато, било то и само част от заглавието.