Продуцираната от Феде Алварес нова версия на „Тексаското клане“ намери своите режисьори

 

Тексаското клане” („The Texas Chain Saw Massacre”) на Тоби Хупър от 1974 година е класика, която вече повече от 45 години ужасява зрителите по цял свят. Филмът има три директни продължения, няколко предистории (последната само от преди три години под името „Leatherface“) и стандартния за Холивуд римейк. За съжаление, нито един от тези последвали опити не успява да се доближи дори и близо до ужаса на оригинала.

През ноември месец миналата година ви информирахме, че Феде Алварес („Злите мъртви”, „Не дишай”) е подписал договор с Legendary Pictures за редица филми, сред които и нов римейк на „Тексаското клане”. Самият Алварес няма да седне на режисьорския стол, а ще изпълнява ролята на продуцент. Той усилено издирваше правилните хора, които да вдъхнат живот зад зловещата маска на Ледърфейс и очевидно най-после е успял да ги намери.

Братята Райън и Анди Тохил („The Dig”) ще бъдат режисьорите, които ще работят по новата версия на „Тексаското клане”, по сценарий на Крис Томас Девлин. Феде Алварес е изключително доволен от своя избор. През Variety той сподели, че визията на двамата е точно това, което феновете биха желали да видят в един филм от поредицата – насилствена, вълнуваща и извратена. Определено силни думи, които се надяваме, че ще бъдат подкрепени с действия.

На този етап липсва информация за сюжета, но Legendary Pictures се надяват новият филм да постави началото на поредица, която поне малко да има връзка и с оригинала. Как и по какъв начин това ще се случи, предстои да разберем.

Поредицата едва ли може да се похвали с кой знае какво оригиналност, но със сигурност историята на поквареното и извратено семейство канибали може да бъде разказано по нови и вълнуващи начини. Ледърфейс е хорър икона, която няма нужда от представяне и е въпрос на време моторната резачка да бъде изтупана от прахта и напоена с кръвта на невинните жертви.

коментари
 
Отговорете »

 
 • radi
  2020-02-10 at 13:50

  Оригинала още не съм го гледал. Трябва да го гледам някой ден

  Отговор

 • Фицкаралдо
  2020-02-10 at 14:13

  Оригиналът е баси инцидентният безбюджетен шедьовър. Нищо чудно, че е сред любимите филми на Кубрик.

  Отговор

 • UZUMAKI
  2020-02-10 at 14:40

  Оригиналът е гениален къс кино месо с вкус на машинно масло.

  Отговор

 • X-Force
  2020-02-10 at 16:45

  Всеки с мнението си, но за мен The Beginning е наравно с оригинала, че даже го превъзхожда в определено аспекти. Иначе като цяло изцеден франчайз, крещящ за нова интересна насока! Дано този път нещата потръгнат!

  Отговор

 • radi
  2020-02-10 at 17:57

  Вече не съм толкова убеден, че ще направят интересен филм. Повече вярвам за Хелоуин продължението

  Отговор

Коментирайте