Сякаш беше вчера, когато спекулирахме, че покрай успешните рестарти на известни хорър поредици като „Хелоуин“, е само въпрос на време, докато чуем подобни новини и за колегите на Майкъл Майърс. Днес е време да избършем праха от моторната резачка, да запретнем мръсната престилка и да се насочим към Тексас, защото един от най-заетите млади режисьори в жанра – Феде Алварес („Злите мъртви”, „Не дишай”) – е подписал сделка с Legendary Pictures за нов филм от поредицата „Тексаско клане“ („The Texas Chain Saw Massacre“).

На този етап няма никакви подробности около сюжета или актьорския състав, но е потвърдено, че Крис Томас Девлин е нает да напише сценария. Идеята е историята да не следва събитията от нито един от предишните филми, а вместо това да рестартира поредицата. Ако продуцентите си вземат бележки от успеха на „Хелоуин“ и подходят минималистично към новия филм, може и да получим нещо сносно от този франчайз.

Благодарение на колегите от списание Variety научаваме, че Алварес и колегата му Родо Саягуес са подписали сделка със студиото за направата не само на новия филм за Leatherface, но и за създаването и продуцирането на множество други филми за компанията. Един от тях ще бъде режисиран от Алварес и написан от Джо Епстийн, като проектът е описан като „Сиянието“, но развиващ се в Белия дом. Тук даже няма да коментираме, докато не научим повече подробности.

Ентусиазирани ли сте за ново „Тексаско клане“ или предпочитате франчайзът да остане мъртъв? Какви са очакванията ви за новия филм?

фред алварес

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Ако съберат добър екип да направят филма, съм съгласен за един рестарт

  2. Алварес е куул, но има нужда от оригинални идеи, а не от пореден изцеден франчайз.

  3. Майкъл Бей не беше ли продуцент на последните 2 такива? Бяха добре пипнати. Дано визията е подобна.