Тексаското клане” („The Texas Chain Saw Massacre”) на Тоби Хупър от 1974 година е класика, която вече повече от 45 години ужасява зрителите по цял свят. Филмът има три директни продължения, няколко предистории (последната само от преди три години под името „Leatherface“) и стандартния за Холивуд римейк. За съжаление, нито един от тези последвали опити не успява да се доближи дори и близо до ужаса на оригинала.

През ноември месец миналата година ви информирахме, че Феде Алварес („Злите мъртви”, „Не дишай”) е подписал договор с Legendary Pictures за редица филми, сред които и нов римейк на „Тексаското клане”. Самият Алварес няма да седне на режисьорския стол, а ще изпълнява ролята на продуцент. Той усилено издирваше правилните хора, които да вдъхнат живот зад зловещата маска на Ледърфейс и очевидно най-после е успял да ги намери.

Братята Райън и Анди Тохил („The Dig”) ще бъдат режисьорите, които ще работят по новата версия на „Тексаското клане”, по сценарий на Крис Томас Девлин. Феде Алварес е изключително доволен от своя избор. През Variety той сподели, че визията на двамата е точно това, което феновете биха желали да видят в един филм от поредицата – насилствена, вълнуваща и извратена. Определено силни думи, които се надяваме, че ще бъдат подкрепени с действия.

На този етап липсва информация за сюжета, но Legendary Pictures се надяват новият филм да постави началото на поредица, която поне малко да има връзка и с оригинала. Как и по какъв начин това ще се случи, предстои да разберем.

Поредицата едва ли може да се похвали с кой знае какво оригиналност, но със сигурност историята на поквареното и извратено семейство канибали може да бъде разказано по нови и вълнуващи начини. Ледърфейс е хорър икона, която няма нужда от представяне и е въпрос на време моторната резачка да бъде изтупана от прахта и напоена с кръвта на невинните жертви.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Оригиналът е баси инцидентният безбюджетен шедьовър. Нищо чудно, че е сред любимите филми на Кубрик.

  2. Всеки с мнението си, но за мен The Beginning е наравно с оригинала, че даже го превъзхожда в определено аспекти. Иначе като цяло изцеден франчайз, крещящ за нова интересна насока! Дано този път нещата потръгнат!

  3. Вече не съм толкова убеден, че ще направят интересен филм. Повече вярвам за Хелоуин продължението