Без лични впечатления от „добавената стойност” на „Елизиум”, част от екипа на Операцията е убеден, че колкото и проблемни моменти да откриеш в един филм, винаги със следващия в поредицата на същия автор има опасност – да се поддадеш на предразсъдък и да очакваш недостатъци. Затова предпочитаме да пренебрегваме „синдрома на втория” – в случая филм, и да стискаме палци на Нийл Бломкамп за следващия му проект. Защото, ще споделим отново за кой ли път, много, ама много харесваме дебюта му „Сектор 9”.

Чували сме вече неща за следващия проект „Chappie”, отново адаптация на късометражна история – за интелигентен робот, откраднат от двама гангстери, които искат да го използват с престъпни намерения. Припомняме също, че в основата на „Chappie” е пародийната реклама за „роботска полиция” „Tetra Vaal” на Бломкамп от 2004-та, очаква се да бъдат използвани някои от роботите в него, а сценарият е дело на режисьора и Тери Татчел.

Потвърдена бе информацията, че Шарлто Копли ще поеме главната „роботска” роля, като визията ще бъде реализирана чрез удобния „motion-capture” метод. Вокалистите на южноафриканската рап-рейв група „Die Antwoord” – Нинджа и Йоланди Визер, ще се превърнат в споменатите вече гангстери, говори се, че ще бъде ангажиран и Дев Пател.

Към този екип се присъединява със сигурност и Хю Джакман, който с готовност ще се отправи за снимки към Йоханесбург за една-две седмици в началото на 2014. Отново да подчертаем – щом има роботи, ние сме много, ама много пристрастни! Готовност за премиера на „Chappie” се очаква в края на март 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *