Кейт Флийтууд е от онези актриси, които ако си видял веднъж, ще запомниш завинаги. Британски акцент, специфична визия, разнороден талант и различни персонажи са само част от отличаващите я характеристики. Виждали сме я в “Клетниците”,  в поредицата за Хари Потър, “Междузвездни войни”, “Филомена” и сериала “Виктория”. Британската актриса обаче има и богат опит на сцена, подобно на други нейни колеги от родината на Шекспир. Кейт е омъжена за режисьора и сценарист Рупърт Гуулд, с когото имат две деца.

Актрисата е част от предимно женския актьорски състав на сериала “Блудници” и героинята й Нанси Бърч е една от най-запомнящите се. Тя е различна от самото начало – начинът, по който е облечена, начинът, по който говори и се държи, определено издават факта, че тя не е израснала като всички останали. Историята на сериала е за враждата между публичните домове на Маргарет Уелс и Лидия Куигли. Маргарет е силна и борбена, отглежда дъщерите си, които практикуват същата тази професия, която двете с Нанси са започнали едно време при Лидия. Тя е известна с това, че малтретира момичета и ги принуждава да правят ужасни неща. Именно омразата им към нея е сплотило Маргарет и Нанси и проследяваме връзката им години по-късно, когато те са като семейство. Сериалът си извоюва лидерска позиция в историите в епоха и освен Саманта Мортън и Лесли Манвил, към миналия сезон се присъедини Лив Тайлър, а в новия ще видим и звездата от “Игра на тронове” – Алфи Алън.

Чуваме се с Кейт по телефона малко преди началото на трети сезон на превърналия се в огромен хит сериал. Тя е в прекрасно настроение, има няколко дни почивка и времето в Лондон е много приятно този ден, което винаги може да помогне за това. Говорим си малко именно за слънцето в Лондон и каква рядкост е, а след това преминаваме към героинята й.

Разкажи ми за Нанси, Кейт. Тя е сред любимите ми герои, толкова е готина и са страхотен екип с персонажа на Саманта Мортън. Как започна всичко за теб с “Блудници”?

Явих се на прослушване, възможно най-тривиалното! Познавам една от създателките – Мойра, тъй като тя е драматург, а аз играя много в театъра. Така че много се зарадвах от възможността да работя с нея. За щастие получих ролята и не знаех какво точно да очаквам – може би само си представях, че ще направим нещо свежо и от женска гледна точка. Нямаше как да следваме старомодни и общо приети правила за проституцията и публичните домове. Искахме силни героии и сценаристите се справиха страхотно с това да ни насърчават да мислим и действаме по-смело. Така че Нанси е продукт на много дискусии. Когато прочетох сценария за първи път веднага усетих Нанси като героиня, която може да се движи във всякакви кръгове на обществото. Тя може да се грижи доста успешно за себе си, владее занаята на садо-мазохистичните взаимоотношения и е толкова силна, че чак плаши. Тя има близка връзка с героините от семейство Уелс и ми напомняше много на Робин Худ с поведението си.

kate-i2-20191012

Тя се и облича по такъв начин!

Да, просто от самото начало облеклото й й позволява да се движи свободно навсякъде и по някакъв начин я предпазва. Тя е всъщност много уязвима зад твърдата си обвивка. Така че всеки един от нас със сценаристите имаше идеи за нея и така я създадохме.

За мен тя е много интересна и заради това, че откриваме нови и нови тайни за нея. Аз бях на снимачната площадка на сериала по време на втори сезон и се срещнах със Саманта Мортън, Джесика Браун Финдли, Елоис Смит и Лив Тайлър. Как се развива връзката на Маргарет (Саманта Мортън) и Нанси?

Точно си пишехме със Сам тази сутрин, ние сме много близки. Не се познавахме преди сериала, а сега сме приятелки. Маргарет и Нанси имат дълга и дълбока връзка, в която има и много ужасни неща. Но те са семейство, това е най-точната дума. Каквото и да се случи помежду им, накрая те си прощават. И в новия сезон им предстои един огромен тест. Те се познават от деца, и двете са били тормозени и манипулирани от Лидия Куигли (Лесли Манвил). Нанси е и емоционално привързана към момичетата на Маргарет също така. Тя понякога успява да предпази Маргарет и от самата нея, смеят се и плачат заедно. Абсолютно удоволствие е да работиш със Сам, понякога ни се иска даже сцените ни да бяха по-дълги. Обожавам я, както и другите момичета, всичките са невероятни.

Сигурно ви става все по-лесно да работите заедно като сте толкова близки!

Да, надявам се, че е така.

kate-20191012

Как би позиционирала Нанси сред другите героини, които си играла?

Обичам да играя многопластови персонажи. Това е много освобождаващо за една актриса. Нанси е едновременно спокойна и тиха и в същото време е интригуваща. Тя определено е в топ 5 на образите, които съм правила. Щастливка съм да мога да играя абсолютно различни един от друг персонажи и абсолютно различни от самата мен. В момента играя героиня от американската революция, което е на 180 градуса от “Блудници”.

Предполагам, че и това е част от причината да си актьор.

Точно така! Никога не съм се превръщала в нарицателно за един и същи образ и мога да използвам различните си таланти. Често ми предлагат роли на вещица, миналата седмица цели три! Може би, защото имам голямо лице и тъмна коса.

На мен ми звучи супер. Благодаря ти, Кейт!

И аз благодаря за подкрепата!

Трети сезон на “Блудници” се излъчва всяка сряда в 22 часа по канал Epic Drama, а повторенията са в събота от 22.45 по канал Epic Drama.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Страхотен сериал,но ужасно подценен.Саманта Мортън,Лесли Манвил,Джесика Браун Финдли,Лив Тайлър..великолепен каст,който се надигрвва с удоволствие.Свеж хумор и интересни обрати насред огромната плява от посредственост,особено при тв продуктите

  2. Мортън прави доста приличен злодей в бозавия „Живите мъртви“, чак съм изненадан 🙂