Super Bowl реклама и клип на „Капитан Марвел“ с Бри Ларсън и Джуд Лоу

от на 2019-02-04
 

Нямаше как да се разминем със Super Bowl реклама на „Капитан Марвел“ („Captain Marvel”) – знаем, че той бележи първата солова изява на жена герой във филмовата вселена на Marvel, и изглежда подходящо (напълно в тон с времената) да се хвърли малко girl power сред врящия тестостерон на футболния сблъсък, а и останалите реклами. Само ни се искаше да не е толкова очевидно всичко – с началната реплика „да покажем на момчетата как се прави“ и таглайна, повторен няколко пъти в спота: Higher, further, faster!

Но както и да е, няма да се впускаме в подобни разговори, има и други неща за отразяване, а няма много време. В добавка към Super Bowl рекламата на „Капитан Марвел“ прибавяме още два телевизионни спота и един клип, които дебютираха откакто последно писахме за филма, когато видяхме десет character постери.

Super Bowl спот

ТВ спот

Клип

Ще се повторим като кажем, че не сме особено развълнувани за „Капитан Марвел“ и интересът ни към него е главно свързан с това, че Капитан Марвел по всяка вероятност ще бъде важен герой в „Отмъстителите: Краят“. И причината не е в това, че главният герой е жена – същото беше и в „Жената чудо“, пък той ни харесва – а защото, съдейки по рекламите, филмът ни изглежда като една от по-генеричните, конвейерни продукции на Marvel. Единственото, което ни радва, е ретро сетингът и младият Ник Фюри.

Действието на „Капитан Марвел“ се развива в миналото, през 90-те години на ХХ в. В центъра на историята е пилотът Каръл Денвърс (Бри Ларсън), която благодарение на ДНК на извънземните крий придобива свръхсилите, която я правят Капитан Марвел. В началото на филма тя живее на планетата на крий Хала, където е част от елитен отряд от космически полицаи, наречени Старфорс. Когато след инцидент Денвърс се озовава на Земята, тя открива потиснати спомени от миналото си и се превръща в единствената надежда на хората, хванати в капана на войната между крий и извънземната раса скръл, предвождана от злия Талос (Бен Менделсон).

плакат

Режисьори на „Капитан Марвел“ („Captain Marvel”) са Анна Боден и Райън Флек („Mississippi Grind”, „Half Nelson”), а сценарият е дело на Мег Лефов („Отвътре навън“), Никол Пърлман („Пазители на галактиката“), Женива Робъртсън-Дуорет („Tomb Raider: Първа мисия“) и Лиз Флахив & Карли Менш („Glow“). В ролите са Бри Ларсън, Джуд Лоу, Самюъл Л. Джаксън, Бен Менделсон, Кларк Грег, Лий Пейс, Джимон Хонсу, Лашана Линч, Джема Чан, Алхенис Перес Сото и др.

Премиерата е 8 март 2019 г.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте