star-wars-episode-ix-1200x520

Може би най-добрият показател, че за нас „Star Wars“ вече не е това, което беше, и не се вълнуваме около всяка новина, е, че преди няколко дни реално получихме първи съществен кадър от предстоящия завършек на новата трилогия „Междузвездни войни: Епизод IX“ („Star Wars: Episode IX“) и не се втурнахме да го отразяваме веднага, както щяхме да направим едно време. Причините за това са много – част от тях ще откриете в новините ни, посветени на сагата, затова няма да се спираме на тях, а и без това вече се забавихме достатъчно, затова ще минем по същество.

В края на изминалата работна седмица приключиха снимките на все още неозаглавения „Епизод IX“ и по този повод режисьорът Дж. Дж. Ейбрамс използва своя twitter акаунт, за да благодари на целия технически и творчески екип на филма, като разпространи кадър от снимачната площадка, на която виждаме трима от главните герои в новата трилогия – Рей, Фин и По, в изпълнение на Дейзи РидлиДжон БойегаОскар Айзък.

Джон Бойега също сподели снимката с коментар:

Прегръдката на тримата ни изглежда като част от филма, не като отбелязване на последния снимачен ден, но може и да грешим. Не че има и някакво значение. Тепърва ще започнем да получаваме информация и материали от филма, който влиза в десетмесечна постпродукция до премиерата си през декември и има да коментираме и обсъждаме доста. На първо време обаче чакаме официалното заглавие.

Преди да приключим, ще споменем още една новина от вселената на „Междузвездни войни“, която сме пропуснали да отбележим, и тя е, че в подготвяния от Джон Фавро игрален сериал „The Mandalorian“, поява ще има един стар познайник от сагата:

r5-d4
R5-D4

Режисьор на „Междузвездни войни: Епизод IX“ („Star Wars: Episode IX“) е Дж. Дж. Ейбрамс („Стар Трек“, „Супер 8“, „Силата се пробужда“), който е сценарист наравно с Крис Терио („Лигата на справедливостта“, „Арго“). В ролите са Дейзи Ридли, Адам Драйвър, Джон Бойега, Марк Хамил, Оскар Айзък, Лупита Нионг‘о, Донал Глийсън, Били Дий Уилямс, Кели Мари Тран, Йонас Суотамо, Били Лорд, Наоми Аки, Кери Ръсел, Ричард Е. Грант, Антъни Даниелс, Доминик Монахан, Мат Смит и покойната Кари Фишър, която ще бъде част от действието посредством инкорпориране на отпаднали сцени от предишните епизоди на „Междузвездни войни“.

Премиерата е на 20 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 Comments

  1. „Може би най-добрият показател, че за нас „Star Wars“ вече не е това, което беше, и не се вълнуваме около всяка новина…“ – growin’ up, maybe? 🙂

  2. Такаааа, използвам новината за да кажа, че за мен лично „Епизод 8: Последните джедаи“ не беше никак лош филм (оп, вече чувам звука от летящите към мен камъни 🙂 ама какво да направя- наистина ми хареса филма). И не само, че не беше лош, ами даже напротив- със сигурност повече ми хареса от първия опит на Ейбрамс, „Силата се пробужда“ (затова може би допринесе и факта, че гледах „Епизод 7“ с дублаж на български, беше ОТВРАТИТЕЛНО- според мен трябва да забранят дублажа на филми в България със закон 🙂 ). Та, след като изгледах „Последните джедаи“ по нормалния начин (със субтитри 🙂 ) мога да посоча като основни минуси само няколко неща:

    На моменти плоски шеги, ама това си е като запазена марка на поредицата, има го и в другите части. Напълно излишната и особено досадна поява и пироманските изстъпления на учителя Йода (ама честно казано, мен малкото зелено копеленце с неговия обърнат словоред и инфантилно поведение винаги страшно ме е дразнело 🙂 ,още от времето на оригиналната Лукасова трилогия, така, че нямаше как и този път да предизвика нещо по- различно). Прословутата сцена със суперменските способности на Кари Фишър в открития Космос (подобни оцелявания във вакуум винаги са ми били изключително нелепи, в който и филм да съм ги гледал- и в „Пазители на галактиката“, и май бях мярнал нещо подобно и в една от сериите на онзи, готиния сериал от 90-те, „Фарскейп“). За появата на поргите съм 50/50 -поначало бях предубеден като ги мярнах в трейлърите, ама във филма не дразнеха чак толкова (даже имаше готини моменти с черен хумор, свързани с тях- например когато Чубака се чудеше дали да не си опече едно 🙂 ). Смъртта на върховния лидер Сноук (страшно тъпо име за лош, тъпа и смърт 🙂 ).

    Иначе, визуално филма беше отличен (например, финалната битка на планетата със сол 🙂 – предполагам никой няма да отрече, че беше повече от въздействаща). За мен Адам Драйвър се справя много добре с ролята си и успява да пресъздаде борбата и лутането си между Тъмната и Светлата страна много убедително (той ми е и най-интересен от всичките герои в новата трилогия). Та, в този ред на мисли мога само да кажа, че не очаквам с кой знае какво нетърпение последната (засега 🙂 ) част от сагата- просто ми е любопитно да видя как ще завърши през декември Ейбрамс историята…

    1. И на мен ми хареса! Само дето аз съм леко SW садист и всяка форма на главна елиминация ме радва здраво ? Очаквам в деветката Disney да довършат остатъците и да започнат изцяло на чисто.

    2. Ха-ха, да 🙂 , на там отиват работите! Хан Соло, Люк, принцеса Лея (остава само след няколко месеца да разберем как точно ще я изкарат от филма)- остава да гръмнат и Чубака 🙂 и „Дисни“ спокойно могат да се залавят с новата си трилогия…

  3. Предпочитам да нямам очаквания. Те са признак за наличие на представи, с които човек е опосредствен във възприятията си. Ако за миг екипът, който работи по филма, ми помогне да забравя какво съзерцавам, мисията е изпълнена. Ще им дам шанс да ме зарадват.

  4. Надявам се да завършат сагата за Скайуокър подобаващо. Иначе вчера дискутирахме с един колега (който е огромен фен на поредицата) как след Епизод 9 сигурно ще пуснат поредния мега-гига-супер-дупер бокс-сет с всичките 9 филма с маса бонус материали и ще прилъжат феновете да им напълнят гушите отново. Ако го направят добре като дизайн и наистина съдържа достатъчно количество special features, аз също бих си го купил 🙂

    1. Да, тези преиздания са си истинска златна мина 🙂 . Също като в музиката- легендарни банди като Пинк Флойд например периодично преиздават цялото си творчество, като в едно от последните издания освен всякакви полезни благинки и глезотийки (като например целия демо- материал за „The Wall“) бяха включили дори и хипарски шалове в стила на 60-те години 🙂 (мамка му, дори и най-запалените фенове едва ли биха се излагали да носят нещо подобно в наши дни 🙂 !!!). Та, феновете (в повечето случаи) си обещаваме, че поредния бокс-сет ще бъде последния, който ще си вземем, ама накрая- човек все пак се изкушава отново и отново 🙂 …