По принцип бихме били супер развълнувани от възможността да видим първия тийзър трейлър на нов фантастичен филм на Андрю Никъл („Гатака”, „Господар на войната”, „Шоуто на Труман”), но в случая става въпрос за екранизация на романа „Скитница” („The Host”) на Стефани Майър – жената отговорна за поредицата „Здрач” – и е нормално да изпитваме известен скептицизъм.

Като допълнителен фактор за негативизма ни се явява и фактът, че въпреки положителното ревю, което написа колегата break за последния филм на Никъл „Дилъри на време”, като цяло останахме разочаровани от него. И сега, вместо да се опита да се реабилитира с нещо качествено, като например многократно отлагания му фантастичен проект „The Cross”, Никъл се впуска в екранизирането на роман с подобни, съмнителни качества.

Но както и да е. Вижте тийзъра на филма, в който Сърша Ронан (засега една от малкото положителни страни на този филм) е в ролята на Мелани Страйдър, част от последните хора, които се съпротивляват срещу извънземни паразити наречени „души”, които от своя страна подчиняват хората, изтривайки паметта им и лишавайки ги от идентичност.

За сега толкова. Сигурно се чудите какво толкова се пънахме заради подобен могъщ тийзър, но просто трябваше да споделим какво ни е на душата.

Ако ви е интересно вижте и две снимки от филма, както и официалния синопсис на книгата.

The Host - Сърша Ронан, Макс Айрънс

The Host - Сърша Ронан, Макс Айрънс

Скитница е научнофантастичен роман, философски трилър, чието действие се развива в близкото бъдеще на планетата Земя, която е завладяна от чуждоземци паразити. Те се настаняват в телата на хората, като унищожават техните личности. Един човек обаче оказва съпротива – това е Мелани Страйдър, момичето, което продължава да живее като глас в главата, която вече е обща за нея и за чуждоземната душа, наречена Скитница. Мелани успява да убеди Скитницата да тръгне през пустинята, където любимият й Джаред и брат й Джейми се укриват в подземни пещери с други оцелели човеци. Когато тялото гостоприемник на Мелани и душата на извънземната Скитница се срещат с любимия на Мелани, Скитницата се влюбва в него и решава да остане при хората. Оформя се любовен триъгълник с две страни – две момичета в едно тяло.

Режисьор на филма е Андрю Никъл, а в ролите са Сърша Ронан, Макс Айрънс, Джейк Ейбъл, Даян Крюгър, Уилям Хърт, Франсис Фишър и др.

Премиерата е 29 март 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Много ми се иска това да бъде още един от хубавите филми на Никол.

  2. Аз също съм му голям фен и също се надявам да стане хубав филм, макар че ми се иска по-скоро да измисли някакъв оригинален сай-фай като Гатака, а не да прави филми по книга на авторката на Здрач.Примерно в Дилъри на време идеята беше супер, ама много зле развита.Та за този филм, де да знам, ще почакам истинския трейлър.

  3. Тая мома да ме извинява, ма вече сме гледали „Инвазия“. Преразказ в по-софт и пъпчив вариант не ме интригува.

  4. А, отделно да не говорим, че „Инвазия“ е 3-ят римейк на „Нашествието на крадците на тела“! За сега в „The Host“ нищо не звучи много обещаващо, освен името Андрю Никол, на който за сега ще се доверя. Дано да не разочарова в последствие!

  5. Остава да ангажират Роси Кирилова за саундтрака и картинката е не пълна, ами направо препълнена! 😀

  6. Нека не забравяме и „The Puppet Masters“ на огромния Хайнлайн, който е вдъхновение за всички подобни книги и филми. Спомням си, че дори имаше закачка с това във „Faculty“ (доста тъпо преведено у нас като „Факултетът“) на Родригес.

    @Rob Dubbel
    Абсолютно съм съгласен! 🙂

    @виво
    О, Joy! 🙂 🙂
    Роси Задухата (известна още като „Хрипът“) ще е прекрасно допълнение към филма. 🙂