Край на мъките! Датата 14 април 2019 ще сложи началото на края на феноменалната сага „Игра на тронове“ („Game of Thrones“). За България това значи 15 април, а ако трябва да бъдем още по-точни, за най-нетърпеливите е 4 ч. в нощта на 15 април, когато първият от новите шест епизода ще бъде достъпен в платформата на HBO GO. По бързи изчисления 19 май е датата, на която милиони хора ще си изплачат очите при финалните надписи на последния епизод. Няма да има почивка за Великден!

От HBO си изпълниха обещанието и точно преди премиерата на новия трети сезон на „True Detective“ обявиха датата на премиерата на последния сезон, но го направиха още по-сладко като гарнираха новината с нов тийзър, който ни показва Джон Сноу (Кит Харингтън), Санса Старк (Софи Търнър) и Аря Старк (Мейзи Уилямс) в криптата в Уинтърфел, в която са погребани техните родители Нед и Кейтлин Старк..

Минавайки покрай статуите на родителите си и съпроводени от шепота на спомените си с тях, те попадат на своите собствени статуи… и тогава нахлува студът. Трябва да имате сърце от камък, ако това видео не ви жегне!

Това не са кадри от предстоящия сезон, а специално заснето за рекламната кампания видео от режисьора Дейвид Нътър, отговорен за култовите и незабравими епизоди „The Old Gods and the New“, „The Rains of Castamere“ и „Mother’s Mercy“. Нътър е режисьор и на първи, втори и четвърти епизод от новия сезон.

Вече видяхме промо видео на първата среща на Денерис и Санса. Този тийзър ни показва Джон и Аря, които не сме виждали заедно от първи сезон. Авторът на новината е нетърпелив да види тийзър с присъствието на семейство Ланистър и по-специално с настоящия владетел на престола, Церсей Ланистър.

Още веднъж, родната премиера на последния, осми сезон на „Игра на тронове“ („Game of Thrones“) е 15 април.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

19 Comments

  1. Наистина е супер вълнуващо за феновете на този невероятен сериал! За мен е интересно загатването с перото, което Робърт Баратеон постави пред статуята на Лиана още в първия епизод от първи сезон.

  2. Първите 3 сезона ми бяха евтинийка, пропуснах ги, бях сред най-големите хейтъри.
    После много приятели започнаха да ме навиват, и изгледах първите 6 сезона накуп…… зарибих се.
    С нетърпение чаках 7-и , а сега направо съм overhype

  3. Яко е, че успяват да ни хайпнат без да показват на практика нищо.

    1. Така се правят трейлъри – а не да ти покажат целия филм в 3 минути и после да се прозяваш пред телевизора/в киното.

    2. He мисля да гледам нищо от рекламната кампания, но дано наистина задържат максимално детайлите до премиерата. 🙂

  4. Страхотех тийзър, но е интересно, че не показаха Бран като статуя – все пак и той е Старк…

  5. Кхъм, и аз продължавам с „маратончето“. 3-те сезон изби рибата :). Дори критикувайки мащабите на предните два, нямах представа колко много имаше нужда да диша, и хеле колко хубаво му се отрази. Поне в първите 4-5 епизода. Кесията ли се е развързала (сто про) нямам идея, други хора (вероятно) ли са се намесили също. Качеството значително беше дигнато. Докато в 1 и 2 имаше страхотни „фотографски“ избрани и заснети сцени след сцени, в 3-те вече имаме неща на завидно (високо) филмово ниво (отново поне в първите 4-5). Камерата най-после е по-игрива. Интериора и екстериора влизат в съзвучие в кадър все по-често. Почти клаустрофобичните, леко скучновати и повтярящи се диалози (не заради сценария! а поради броят) в затворени пространства евоюлират в много по динамични (не е длъжно постоянно статично да ни ги навират в мутрите на героите докато сърбат водица). Завършва и подобаващо силно, след като понамаля скорост преди това.

    Сега към половината на 4-ти, съм по-скоро мех. Позаорава, а очаквах леко плаване след толкова качество преди това. Няколко готини взаимодействия, едно „по-важно“ сватбе и хм… влачене. Преповтаряне на местности, завъртане и посещаване на същи такива, застой на някои линии (на пръв поглед). Почвам да се притеснявкам, че оттук Мартин вече е се залутал и той (та досега… 8 години бре…). Ами ади, де. Тез кристализираните и те, все още със залъгалки ни ги подмятат… пък иде краят. Дано следващите 5 епизода ме опровергаят, че доколкото знам сезон 5 не е много аресван.

    1. Гледай сезон 6 и тогава ще си говорим.

    2. Трябва да се гледа подред. Всеки сезон е интересен и има развитие

  6. Въобще не ми пука за този сериал по някаква причина. Не казвам че е лош, даже обратното, ама съвсем не успява да ме грабне. Дори ме е малко яд, все едно е някво висше изкуство дето не разбирам. Само Leftovers и Fargo са ме докарвали до нещо близко до обсебване. И напоследък скъпоценния камък Happy! много ми пълни душата. Ама треската по тея тронове не мога да я хвана.

  7. как ви се сториха първите две серии на новия детектив?
    съвсем не зле…и машалата кефи…

  8. Имам чувството ,че е някаква мода да се възнася този сериал-тва е Паулу Коелю-то на сериалите.На всяка оруспия и тъпа мутра тоя сериал му е в устата-единствения дето са гледали(другият е -Бързи и яростни…чекиджии) .Не,че е лош,но интернета го изкара баси невижданото чудо и якото нещо.Според мен е баси кашата-от много по всичко и разбъркано-то скандинавски легенди,то малко Толкин,абе от всичко …Кефят се там на голотиите и кръвта и оргазмират …на салфетка.Голямо разтягане на локуми,много герои,почнати сюжетни нишки ,необяснени,недовършени.Колко хора могат да кажат кои са всички кралства и домове и т.н…
    Аз възлагам големи надежди на сериала по ,,Властелина…“.

    1. Да, и аз съм страшно любопитен какво ще се получи с „Властелинът…“ (книгата ми е една от любимите, а пък трилогията на Джаксън си остава едно от най-добрите неща, излизали някога от Холивуд). Не се сещам къде бях прочел едно много готино сравнение (може и да е било тук, сред коментарите в „Операция“-та 🙂 ), в което се казваше, че, да, „Властелинът…“ като филм (включително ефекти,зрелище и т.н.) може и да остарява, но остарява като катедрала, а не като цървул 🙂 . Иначе, около сериала като че ли, нещата доста позамряха (ник’ви новини, нищо ново като информация, освен това което всички знаем- че ще го снимат пак в Нова Зеландия и че сюжета ще се върти около младостта и годините в изгнаничество на Арагорн преди да стане крал). Всъщност, не знам дали това е много добра идея (в смисъл- не виждам чак какво толкова могат да ни разкажат и да ни задържат вниманието с тези предистории на Арагорн и то в няколко сезона, ама ще видим, де- все пак за 1 милиард долара бюджет трябва много, ама наистина много да се постараят 🙂 )…

    2. пише се уруспия, смарти… баба ти е Коелю, шут загубен…

      Има обяснение защо този сериал е феномен. Ти като очевиден фен на джендър елфи, понятно защо не схващаш… дърпай от пушилиста и чакай на Саурон дебелия, очилат малоумник…

    3. Не -пише се ороспия -с ,,о“.думата идва от от orospu(турцизъм)…orospu çocuğu-

      son of a bitch…. за другото не споря…

    4. Разбирам защо се казваш хемороид, изказването ти цепи мрака. Знаеш къде им в мястото на хемороидите, нали?!