Джордж Такеи се присъединява към втори сезон на „Ужас”

от на 2018-12-23
 

Неусетно измина половин година от първите уточнения по адрес на новия сезон на антологичния сериал на AMC „Ужас“. Напомняме, че става въпрос за екранизацията по романа на Дан Симънс, посветен на полярната мисия на сър Джон Франклин, която през 1845-1847 г. изчезва безследно. Вече знаем, че действието в очаквания втори сезон ще се развива по времето на Втората световна война и във фокуса му ще попадне „дух, който преследва японско-американска общност от дома им в Южна Калифорния, през лагерите, в които са пратени, чак до войната в Тихия океан”. Е, настана време да добавим още подробности към хорър-картинката.

Преди няколко дни AMC оповестиха, че Джордж Такеи, който притежава впечатляваща филмография за своите 81 години (но най-често е асоцииран с Хикару Сулу от „Star Trek”), ще се включи в сериала в роля, а и като консултант – самият той като дете е бил изпратен в лагер заради японския си произход и по отношение на автентичността на разказа Такеи ще направи всичко по силите си да бъде от полза за екипа на сериала. Сред актьорите ще бъдат още Дерек Мио („Billy Boy”), Кики Сукезане („Lost in Space”), Мики Ишикава („9-1-1”), Шинго Усами („Unbroken”) и Наоко Мори („Everest”). Очаква се снимките на новите 10 епизода да започнат през януари във Ванкувър, като първите два ще са дело на режисьора Джоузеф Кюбота Владика („Narcos”).

Създателите на тази втора част от антологията „Ужас” са Александър Ву („True Blood”) и Макс Боренстийн („Kong: Skull Island”, „Godzilla”), като идеята е на Боренстийн, а Ву се е ангажирал с отговорността на шоурънър. Двамата са и изпълнителни продуценти, заедно с Ридли Скот, Дан Симънс, Дейвид В. Зукър, Александра Милчан, Скот Ламбърт и Гаймън Касади. Компаниите, застанали зад проекта като продуценти, са Scott Free, Emjag Productions и Entertainment 360. Ще ни е интересно да научим още новини за втория сезон, като след началото на снимките АМС сигурно ще имат по-ясен ориентир за премиерна дата през 2019 година.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте