Изненадващо, на изминалия „Super Bowl” не видяхме реклама на постапокалиптичната екшън-фантастика на Джоузеф Козински и Том КрузOblivion” – вместо това „Universal” решиха да си похарчат парите за едноминутен спот на „Бързи и яростни 6”, който е потенциално по-големият финансов хит – и като изключим една снимка и трейлъровия коментар на режисьора Козински, около филма нямаше никакво съществено развитие, откакто в началото на декември миналата година дебютира отличният първи трейлър.

Сега най-накрая получаваме качествен нов поглед към филма, който идва под формата на втори пълен трейлър. Той традиционно разкрива малко повече детайли от историята, без да ни лишава напълно от мистерията и от задължителния екшън, и запазва позицията на филма сред най-очакваните от нас заглавия.

Реакциите към трейлъра са предимно положителни и доста хора са на мнение, че той върши далеч по-добра работа от първия, но лично на нас ни се струва, че двата трейлъра не се различават особено, и ни е трудно да повярваме, че ако първият не ви е харесал, този ще промени мнението ви.
За пореден път, ние сме фенове както на жанра, така и на Козински и Круз, и това, което виждаме, ни допада доста (особено визуалната страна), и очакваме филма с голям интерес.

Вижте и най-новия му плакат, а след него си припомнете и официалния синопсис.

Oblivion - плакат

В едно зашеметяващо бъдеще, в което Земята е неразпознаваемо еволюирала, един мъж се сблъсква с миналото и опитвайки се да спаси човечеството, потегля на епично пътешествие към изкупление.

Джак Харпър (Круз) е един от последните останали на Земята робо-механици. Част от мащабна операция за извличане на последните ресурси на планетата, останали след десетилетия военни действия срещу ужасяващите „Scavs”, мисията на Джак е към края си.

Той живее на хиляди метри над земята и патрулира небето, но животът му рязко се променя след като спасява красива непозната жена, чийто кораб е катастрофирал. Нейното присъствие дава начало на поредица събития, които поставят цялото му познание за света под въпрос, както и съдбата на човечеството в ръцете му.

Режисьор на „Oblivion” е Джоузеф Козински, а в ролите са Том Круз, Николай Костър-Уалдау, Морган Фрийман, Олга Куриленко, Андреа Райсбъроу, Мелиса Лио, Зоуи Бел, и др.

Премиерата е 26 април 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

21 Comments

  1. Наистина този втори трейлър е по-добър и по обогатен откъм ефекти. Има разлика със сигурност.

  2. Подкрепям първото мнение! Първият не ме впечатли толкова, но този автоматично го праща към най-очакваните от мен филми!

  3. Най-4аканите филми за мене за 2013 от 6-7 месеца са Огненият пръстен и Ovlivion , но бях забравил ,4е ще излиза и Хобит 2 🙂

  4. Не го насърчавай, моля те. Всеки следващ коментар на тоя унуфри Ради е скок към Армагедон.

  5. Лошо няма щом този трейлър ви се вижда по-хубав. 🙂
    На мен са ми еднакви като усещания. Ама аз филма си го чакам от „day one“, така че е нормално. 🙂
    Иначе има доста фантастични проекти тази година, които очаквам не по-малко от споменатите по-горе заглавия. Филми като „After Earth”, „Europa Report”, „Snowpiercer”, „Играта на Ендър”, „Робокоп”, „Elysium“, „R.I.P.D.“, „Riddick“ и „All You Need Is Kill”, ама той е за 2014. Абе, не е като да няма. 🙂

  6. „Riddick” – Само 38 $ са му отпуснали 🙁 , но може и да е за добро „Pitch Black“ беше с 23, като отчетем и инфлацията..

  7. hristiqn аз имах предвид за в топ 3 най-4акани филма на годината . Oblivion го 4акам от 2 години още тогава ми хареса историята като е про4етох.Но тва не зна4и ,4е ще са най-добрите.Супермен го бях отписал ,щото много го забавиха и последният от 2006-та не беше тва ,което исках , но като гледах трейлъра на новия си промених мнението.AzUrAL бюджета на „Riddick” е 90 млн $ ще го коригират споко 🙂

  8. По-добре да му е по-малък бюджета за да не се отпускат в глупости като в „Хрониките“. На мен той ми е „гилти плежър“, но все пак „Черната пичка“ е по-добрият от двата. 🙂

  9. Дринов, не се офлянквайте с тъпи трейлъри, ами пускайте най-сетне ревюто на Начев за Полет. 🙂

  10. Дринов и Робокоп е за 2014 😀 . Бюджета на Ридик според мен е 90 – 100 млн . А и аз очаквам всичките , които каза Дринов иначе ,плюс мащабните : A good day to die hard ( вече разбрах , че ще гледам плосък екшън :X ) , Jack the Giant Slayer , Oz The Great and Powerful , G.I. Joe: Retaliation (Много пари хвърлиха , изместиха продукцията с почти 1 година ,заради 3Д то след резила БатълшиТ) , Oblivion 😉 ,Pain & Gain ( От една страна може да се надъхате да тренирате след филма 😀 ) .
    Пфф през месец май идва трудното : Iron Man 3 (за него не е проблем) , седмица по-късно излиза по кината The Great Gatsby (късмет му пожелавам) , Star Trek Into Darkness и на 24 Май боксофисът ще бъде смазан с 3 премиерни конкурентни филма ( Epic , Fast & Furious 6 и The Hangover part III) , за справка Fast Five през 2011 удари кината с 85 млн $ и общо 209 млн, а близо месец по-късно с идентичен премиерен уикенд дебютира The Hangover Part II и завърши с 254 млн $ в САЩ . Голяма конкуренция , на кого бихте заложили за първото място 😀 .
    Месец Юни : After Earth , Man of Steel (най-очакваният летен блокбастър за мен 🙂 ) , пак сблъсък, този път между World War Z & Monsters University на 21 Юни , седмица по-късно White House Down (Да излиза филма вече , че Емерих да се захваща с режисирането на Independence Day 2 , може би и 3 ) .
    Юли е най-силният месец : Сблъсък между The Lone Ranger & Despicable Me 2 (надявам се Джони Деп да оживее , че с този бюджет ;X ) , Pacific Rim със сигурност ще доминира на първо място за 1 седмица ,докато не дебютират R.I.P.D , който не е особена заплаха , но анимацията Turbo вече е друга работа , The Wolverine ( самураи ще гледаме и Японци ,ако не се лъжа ) и The Smurfs 2 ( Още един едномилионник в България ) .
    Август месец ще гледаме 300 , сниман в България 😀 и по-точно в София ( Бояна ) , RED 2 (Пак Брус Уилис и пенсии ) , Elysium ( очаквам нещо O.O ) , другите няма нужда да ги казвам .
    През Септември ще се гледа Riddick ,Rush и The Tomb .
    Минавам направо към Ноември , че да приключва по-бърза годината . Бих гледал The Counselor на Ридли , но дори не съм си и правил труда да прочета за какво ще става въпрос , Thor 2 и The Hunger Games 2.
    Очаквам Хобит през Декември , но и 47 Ronin ( 225 млн бюджет и Киану Рийвс ) .
    Голямо писане ударих WTF

  11. The Counselor е за тая година. А 47 Ronin ще е безпощадна подигравка, направо ме е срам. То и без Киану щеше да е трагедия, ама с него е сигурен аневризъм.

  12. Дам и аз писах , че е за ноември , все пак участват 3 мой любими актъори 😀 . Дринов аз ги писах хронологично ,защото имаше доста интересни проекти , които бях забравил и викам да ги напиша 😀

  13. И понеже все някой трябва да се изцепи с нещо извън темата, аз пък до 10-на години се надявам да дочакам филм по HALO вселената. Нещо 2-часово на това: http://www.youtube.com/watch?v=vebkNoMJVQg

    П.С. Чувствам се много спокоен, когато М. Фрийман ми обяснява нещо.

  14. 🙂
    Сигурно, аз не съм специалист по игрите. Говорех конкретно за филмчето, което по моето скромно мнение, изглежда смазващо!

  15. Да, не мога да си изкривя душата, че рядко може да се намерят по-добри синематици от тези на Близардци. Още от ранните 00 са изстисквали възможно най-много от наличните технологииии. Ако излезне, най-сетне филм по Крафта, предполагам, че в Ю. Корея ще е национален празник.
    За „филми по игри“ май не сте писали до сега, а си заслужава мътенето.