ужас

Изненадващо за всички фенове, преди броени дни сериалът на AMC „Ужас“ беше одобрен за втори сезон. Да, става дума за екранизацията по романа на Дан Симънс за съдбата на една от най-известните и печални морски експедиции в историята – полярната мисия на сър Джон Франклин, която през 1845-1847 г. изчезва безследно. Ако се притеснявате, че очевидно завършената история ще бъде разводнена с някакви ненужни и изсмукани от пръстите продължения, дишайте спокойно – AMC превръщат сериала в антология и втори сезон ще е съвсем различна история, чието действие ще се развива в Америка през Втората световна война.

Засега нямаме идея дали някой от актьорите ще се завърне в нова роля (по модела на „American Horror Story“), но доста по-вероятно е втори сезон да има изцяло нов каст. Със сигурност знаем, че зад кулисите ще има промени – шоурънърите на първи сезон Дейвид Кажганич и Су Хю няма да се завърнат. Ето какво казва Хю:

С Дейв няма да се завърнем за втори сезон и това е наш избор. Много се вълнуваме да разберем какво ще направят AMC, но аз бих предпочела сега да работя в по-скромен мащаб. И двамата сме изтощени.

Както споменахме, действието на втори сезон на „Ужас“ ще се развива по времето на Втората световна война и ще разказва за „дух, който следва японско-американска общност от дома им в Южна Калифорния, през лагерите, в които са пратени, чак до войната в Тихия океан“. Александър Ву, един от изпълнителните продуценти на сериала, ще поеме ролята на шоурънър на втори сезон, по идея на изпълнителния продуцент Макс Боренстийн. Ву споделя:

За мен е чест да разкажа история, чието действие се развива през този невероятен период. Надяваме се да пресъздадем ужаса на това историческо изживяване по модерен и адекватен на днешните събития начин. И за мен е вълнуващо и смиряващо да го направя с предимно азиатски каст.

Боренстийн добавя:

Като маниак на тема история и фен на жанра (а също така и американец), за мен е ясно, че истината винаги е по-страшна от измислицата… Този сезон използва един от най-мрачните и ужасяващи моменти от историята на страната ни. Лагерите са срамно петно на съвестта на нацията ни и по ужасен начин резонират със случващото се в момента. Вълнувам се, че AMC ни дават шанс да използваме този мрачен момент като вдъхновение за сезон, който се надявам, че ще се получи язвителен и ужасяващ.

Вторият сезон на „Ужас“ ще се състои от 10 епизода и се очаква по AMC през 2019. Ще ви държим в течение с развитието на антологията и предполагаме, че доста скоро ще пишем за кастинг новини.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Първия сезон беше върхът.Но втория сезон вероятно ще е провал