Кая Скоделарио заминава за Карибите с Джони Деп

от на 2015-01-31
 

Има дни, в които просто си мечтаем да сме близалка...

Dead Men Tell No Tales“, петата част на скандално успешния франчайз „Карибски пирати“, е проект в напреднала пре-продукция – строежът на декорите тече с пълни сили, снимките започват следващия месец, а кастингът вече се избистря. Преди броени дни официално беше оповестено, че сред актьорския екип ще можем да видим младата британска прелест Кая Скоделарио („Skins„), която до този момент най-сериозно мейнстрийм впечатление направи с участието си в екранизациите по трилогията „Лабиринтът“ на Джеймс Дашнър (вече гледахме нелошата първа част, скоро иде втората, третата се чака догодина), където изигра ролята на Тереза Агнес.

Към Скоделарио, логично, ще се присъедини вечният Джони Деп, възкресяващ за пореден път образа на чаровно кривия, но леко поомръзнал (поне на нас) образ Джак Спароу. Сюжетът засега не е съвсем ясен (спекулира се относно зловещ капитан, тръгнал да отмъщава за смъртта на брат си), но премиерната дата е фиксирана: 7 юли 2017 г. Освен това слуховете твърдят, че Хавиер Бардем ще е злодеят, а Орландо Блум и Джефри Ръш ще се завърнат (потвърждения няма, но ако за Блум не ни дреме особено, определено стискаме палци за Ръш и Бардем). Още едно име се спряга за продължението: това на австралиеца Брентън Туейтс.

Режисурата на „Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Talesе поверена на норвежкото дуо Йоаким Рьонинг и Еспен Сандберг – един наистина похвален ход от страна на продуцентите и добър знак, че новият филм от поредицата може да се окаже далеч по-малко разочарование от кошмарния „В непознати води“ на Роб Маршал. Припомняме, че Рьонинг и Сандберг стоят зад „Кон-Тики“, който беше не само приличен, но и технически адекватен приключенски филм, а и са дирижирали вече няколко епизода на препоръчителния сериал „Марко Поло“.

Любопитна подробност: въпреки че действието на „Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales“ би следвало да се развива около Карибите, снимачната площадка ще е ситуирана в Австралия, за да се спести някой и друг милион от данъчните облекчения там.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте