Хавиер Бардем

Прическата, само да внимават с прическата! Колкото пъти поеме прекрасна злодейска роля, толкова пъти му окепазяват косата на горкия Хавиер Бардем – на нищо не прилича това, не – всъщност прилича: на тенденциозно отношение!

От няколко дни сериозно се говори, че чаровният и ужасно талантлив испанец ще се присъедини към екипа на „Карибски пирати” 16… пардон – 5, и то в най-благодатната възможна роля – на злодей. Първо: всички знаем, че той е майстор във всичко, и като играе „лоши” – пак винаги му се получават страхотни роли. Второ: франчайзът вече е толкова предвидим и така й е писнало на публиката от него (ама хората пак ще отидат, къде от навик, къде от детско любопитство), че образите на злодеите винаги внасят приятно разнобразие покрай шантавото клатене на тежко гримирания Джони Деп.

Идеята за момента е Бардем да влезе в ролята на „дух на един капитан, който вини Спароу за смъртта на брат си и търси един свръхестествен предмет, който може да му помогне”. Ама за какво да му помогне – да изпрати Джак в отвъдното или пък той самият да се върне оттам и да отмъсти за брат си, примерно?! Хубаво е, че Джефри Ръш също е писан в колектива (алелуя!) – отново ще си влезе в ролята на Капитан Барбоса. Очаква се избор на актриса за женската роля – на проекто-гадже за Джак, която ще се занимава и с вещерство (ама разбира се!).

Подсещаме за още един оптимистичен детайл – режисьорите на приличния „Кон-ТикиЙоаким Рьонинг и Еспен Сандберг ще отговарят за поредния пиратски епизод, с класическо подзаглавие „Dead Men Tell No Tales”. Много е вероятно бюджетът да надхвърли 200 милиона долара, което ще го изстреля сред най-скъпо струващите филми, правени някога. Снимките ще започнат в Австралия през февруари 2015, а премиерната му дата е нагласена за 07.07.2017 (поне да беше седми епизод, а?)

Ако ви интересуват други подробности за „пиратската сага” 4 и 5, може да си ги потърсите в новините ни до момента.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. А следващата му роля каква ще е?

    Злодея в Невъзможна мисия или в Умирай трудно.