„20 000 левги” / Girl Who Played with Fire

Честно казано, когато преди броени дни писахме за новия режисьорски проект на Дейвид ФинчърGone Girl” (с участието на Бен Афлек, който отложи собствения си „Live by Night заради него), смятахме, че трилърът ще се вмъкне помежду останалите проекти на режисьора. Сега обаче става ясно, че поне един от предстоящите му проекти е категорично свършен, а друг е залят от сериозни проблеми.

Първо е дългоочакваният и безумно скъп „20,000 Leagues Under The Sea”, който ужким беше само отложен, но сега се оказва, че – поне за Финчър – е приключен и напълно изоставен от месеци, което трябва да признаем, не е огромна изненада за никого. Според последната информация проблемите са дошли не само от нежеланието на „Disney” да дадат (за пореден път през последните няколко години) 200 млн. долара за филм, който спокойно може да последва „John Carter” и „The Lone Ranger” като огромен финансов провал, но и от сложния кастинг. Финчър искаше Брад Пит, което не се получи, след това Мат Деймън и Даниъл Крейг отказали да се преместят в Австралия за минимум 140 дена, после режисьорът се замислил за Чанинг Тейтъм (Финчър е приятел със Стивън Содърбърг, сигурно това е имало нещо общо), но пък студиото не сметнало, че Тейтъм е достатъчно голямо име, поне на този етап. Тяхното предложение в отговор било Крис Хемсуърт, но Финчър или не го е сметнал за подходящ, или просто е преценил, че е време да изостави проекта. И така дойде ред на „Gone Girl”.

Но какво ще рече това за „The Girl Who Played with Fire”, продължението на „Мъжете, които мразеха жените” (или „The Girl With The Dragon Tattoo”, ако предпочитате)? Ние сме фенове на филма на Финчър и с риск да възмутим снобарите и псевдоинтелектуалците, които американски римейки не гледат, харесваме го повече от шведския. Очакваше се Финчър да режисира и продължението, но сега вече не е толкова сигурно, просто защото програмата му е доста натоварена. А програмата на Даниъл Крейг – още повече.

От The Playlist научаваме, че Андрю Кевин Уокър преработва сценария на Стив Зейлиън, макар и да не е съвсем ясно защо – първоначално имаше идея историята да се пренапише без героя на Крейг, защото след „007: Координати Скайфол” актьорът е още по-скъп, но тогава „Sony” прецениха, че предпочитат да заделят хонорара му, но да не натоварват Зейлиън с още работа (оказва се, че неговата заплата също е доста сериозна). Сега пък Уокър преработва, но въпреки това Крейг все още е част от проекта. Все някой знае какво точно се случва, но явно си мълчи.

Едно е ясно обаче – покрай тези промени, проблеми и нови варианти на сценария не остана време за снимките. И Финчър и Крейг са заети есента – единият с гореспоменатия „Gone Girl”, другият с Бродуей (ще участва по семейно в „Betrayal” с Рейчъл Вайс), а после докато Крейг има няколко свободни минути, Финчър ще монтира. И след това започва „Бонд 24” и актьора просто не го бройте.

Разбира се, има много възможности за „The Girl Who Played with Fire” (снимките да се забавят до 2015, героят на Крейг да не участва, дори „Sony” да сменят режисьора, въпреки че той има „pay or play” договор и това ще им струва доста скъпо), ще ви държим в течение. За съжаление, по всичко личи, че за „20,000 Leagues Under The Sea” няма да имаме повод за повече новини.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Много жалко за това, че „20,000 Leagues Under The Sea” няма да го бъде. Това беше един от очакваните за мен филм в близкото бъдеще. Въпреки, че проекти се съживяват, така както и пропадат, въпроса е дали някога ще бъде направен от Финчър? Направо настръхвах при мисълта Финчър да филмира Жул Верн с 200млн. бюджет на 3D под водата в епохата, в която разказва романа. За ролята на Немо винаги съм си представял като перфектния кастинг Хавиер Бардем. Жалко, че това име така и не бе обсъждано, не че вече има значение. Брад Пит също е много добър избор, но Бардем носи повече мистика и зрелост, като че ли, перфектни качества за енигматично-ексцентричния учен капитан Немо.

  2. 20,000 Leagues Under The Sea ще бъде направен ама след няколко години сигурно ,Дисни и от Трон 3 се бяха отказали ама след 1 година го потвърдиха.Има и друг вариант друга компания да купи филма като Worner Bros,Universal,FOX ,но може да намалят бюджета на 150 млн ,както направиха с Oblivion.

  3. The Bear Jew, Хавиер Бардем е интересен избор, но ако трябва да сме точни, няма правилните черти на индус. Не че Брат Пит ги има. Май най си му приляга на Омар Шариф, но като млад – http://wordsmoker.com/wp-content/uploads/2012/03/1244724429413_f.jpg, а на него му се отвори парашута да играе само дъртия Немо и то в слаб филм…

    Аз пък им се чудя, защо са им толкова пари за този филм. Очевидно са били намислили нещо по-така или просто Финчър се пробва, пък ако мине. Можеше да минат и с по-малко.

    Но жалко все пак, че толкова мащабен проект по Верн се размина… Все се чудя, че не вземат да екранизират някои от по-екшън персонажите, където няма фантастика, а са си само приключенски. Има доста герои, които биха били интересни като Матиаш Шандор, Михаил Строгов и не на последно място Стефан Ладков. 🙂

  4. Шариф, разбира се е чудесно предложение за ролята, но както казваш разминал се е поне с няколко десетилетия. Иначе при всички случай и Пит и Бардем и Шариф са сто пъти по-добри от Насерудин Шах, който последен игра Немо в оная помия на Норингтън от преди няколко години „Лигата на необикновените“, известна най-вече с това, че след нея Шон Конъри реши да сложи край на филмовата си кариера и се пенсионира.

  5. И за мен това бе един от най-очакваните филми за в бъдеще и определено щяхме да видим нещо различно на екрана .

  6. @The Bear Jew,
    Ти пък намери с какво да ги сравняваш. 😉 Тези филми са супер несериозни, както и онези двата с тайнствените пътешествия. Въпреки всичко всяко позоваване на Верн много си ме радва, и затова въпросните филми биват изгледани от мен. Не че съм изчел всичко, но последните години успях да събера двайсет и няколко от романите му. 😉 😉 😉