Бен Афлек ще участва в „Gone Girl” на Финчър

Доста отдавна не сме писали за нов режисьорски проект на Дейвид Финчър, но за наше (а вероятно и за всеобщо) щастие такъв се задава и то с малко късмет, съвсем скоро. Изненадващо, за това благоприятно развитие ще трябва да благодарим на Бен Афлек, който е готов да отложи собствения си „Live by Night”, само и само да играе във филм на Финчър. И нищо чудно – Афлек може невинаги да е работил с гении, но очевидно има вкус за филми, след като спомена Пол Томас Андерсън в благодарствената си реч на „Златните глобуси”, с което ни зарадва почти толкова, колкото с „Жертва на спасение”.

Проектът, който ще събере Финчър и Афлек, е „Gone Girl”, екранизация по романа на Гилиан Флин за мъж, чиято съпруга изчезва след пет години брак. Не сме чели книгата, но чуваме, че Афлек е добър избор за ролята на Ник, който може да е убил съпругата си, а може и да е просто невинна жертва в нечий добре замислен план. За главната женска роля се подхвърлят имена като Натали Портман, Чарлийз Терън и Емили Блънт, но засега това са си само слухове и нищо повече. То и участието на Афлек не е 100% сигурно, но не очакваме да има проблеми.

Честно казано, напоследък предпочитаме филми на Бен Афлек, вместо филми с Бен Афлек, но „Gone Girl” звучи доста добре и се радваме, че скоро ще гледаме нов филм на Финчър – ако всичко върви по план, снимките трябва да започнат тази есен – вместо да чакаме „20,000 Leagues Under the Sea”, който отново беше отложен, този път за 2014 и според слуховете, за да се освободят актьорите, който режисьорът иска. Дано наистина да е затова, а не поредните проблеми с бюджета… За другата година се отлагат и снимките на „Live by Night”, но без да се променя премиерната дата, която е все още неизвестна, но открай време е планирана за края на 2014. Ако не се досещате какво точно е „Live by Night”, става дума за екранизацията по Денис Лихейн, в която Афлек ще е актьор, режисьор и сценарист. Повече за филма и синопсис на романа можете да прочете в предишната ни новина.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *